2017-09-08 19:45:47
Φωτογραφία για 9600 - Η σημερινή πανήγυρη της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, στο Σοχό (φωτογραφίες)
Εις την Ιερά Μονή της Παναγίας της Θεοσκεπάστου Σοχού, η οποία και αποτελεί μετόχι της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Δοχειαρίου  Αγίου Όρους, προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Καθηγουμένοι των Ιερών Μονών Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας-Πάρου Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Πήχος και της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμ. Γρηγορίος, ο οποίος είναι και ο Πνευματικός της Μονής.

Πλήθη Πιστών και Ευλαβών Προσκυνητών από πολλά σημεία της Μακεδονίας και της Ελλάδος, συνέρευσαν και εφέτος εις την Γυναικεία Ιερά Μονή, για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία κάθε χρόνο σε αυτήν την μεγάλη εορτή εξέρχεται εκ της Κιβωτού της Ορθοδοξίας όπου και φυλάσσεται, ώστε με την παρουσία Της να ευλογεί την επαρχία μας και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα .


Μεταξύ αυτών που παρέστησαν στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παπάς, καθώς και αντιπροσωπίες μοναχών και μοναζουσών εκ των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας, προεξάρχοντος του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, συνοδείᾳ των κληρικών και του πλήθους προσκυνητών πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος, πέριξ της Ιεράς Μονής, ενώ εν συνεχείᾳ παρετέθη μοναστηριακό κέρασμα και πανηγυρική τράπεζα.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Δοχειαρίου και Γέροντα της πανηγυρίζουσας Μονής Θεοσκεπάστου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο, ο οποίος κάθε χρόνο κομίζει την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, προς Χάρη και Ευλογία της περιοχής μας, καθώς επίσης και την Ηγουμένη της Μονής Ευσεβία μοναχή και την εκλεκτή της συνοδεία, οι οποίες και εφέτος όπως και πάντοτε με πολλή αγάπη φρόντισαν τα της πανηγύρεως, περιβάλλοντας με πολλή αγάπη και καλοσύνη, όλους όσους, αυτές τις ημέρες προσέρχονται για να προσευχηθούν ενώπιον της Θαυματουργό Εικόνος της Παναγίας.

Δελτίο τύπου της Ι. Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/albums/72157686338700773
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ