2012-05-24 00:25:03
Φωτογραφία για Η Τουρκία στην ευρωζώνη...
Το Market Watch, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά site στον κόσμο, το οποίο ανήκει στην Wall Street Journal, αφιερώνει την Τετάρτη ένα εκτενές άρθρο για την οικονομική κρίση... στην Ελλάδα και τις συνέπειες της, σημειώνοντας πως στην περίπτωση που η Ελλάδα τελικώς βγει από την ευρωζώνη, τότε τη θέση της θα έπρεπε να πάρει η Τουρκία!

Η λογική των συντακτών εστιάζει στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται κάτι που δεν μπορεί να δώσει η Ελλάδα, αλλά που το δίνει η Τουρκία. Και αυτό είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης.

Μάλιστα, η γειτονική χώρα παρομοιάζεται με την Κίνα, καθώς το 2011 παρουσίασε 8,5% αύξηση του ΑΕΠ, την ώρα που στην Ελλάδα άγγιξε το 7% η ύφεση.

Το Market Watch επισημαίνει ότι το γεγονός πως πρόκειται για μια μουσουλμανική χώρα προφανώς εγείρει θέματα "ξενοφοβίας" στο Βερολίνο και στο Παρίσι. Εκτιμά, όμως, ότι αυτά μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν αν οι Ευρωπαίοι αναλογιστούν ότι ο μέσος όρος ηλικίας στην Τουρκία είναι στα 28 χρόνια, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τον μέσο όρο της Ευρώπης.

Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Turkcell, κ. Süreyya Ciliv, κατά τον οποίο μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει κέρδος και στις δύο πλευρές.

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ