2017-10-24 10:03:12
Φωτογραφία για Απόπειρα φόνου Αγ.Νάπας: Ούτε είδαν ούτε άκουσαν
Στο στόχαστρο αγνώστων τέθηκε για δεύτερη φορά ο 47χρονος Κυριάκος Χατζησάββας από την Αγία Νάπα. Η πρώτη απόπειρα εναντίον του πραγματοποιήθηκε το 2008 στην Αγία Νάπα και η δεύτερη ξημερώματα χθες και πάλι στην Αγία Νάπα. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αντρέας Κωνσταντίνου, γύρω στις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής, η Αστυνομία πληροφορήθηκε ότι υπάρχει τραυματισμένο άτομο στον ισόγειο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων «Μεζαρίνα» που βρίσκεται στην οδό Τεύκρου Ανθία στην Αγία Νάπα.

Αμέσως μετέβησαν στη σκηνή μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, τα οποία όντως εντόπισαν τραυματισμένο άτομο στο έδαφος. Όπως διαπιστώθηκε, έφερε τραύμα από πιθανό πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι. Από έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε η ταυτότητα του τραυματία, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Αργότερα και επειδή η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς εξαιρετικά κρίσιμη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.


Η Αστυνομία απέκλεισε τη σκηνή και εμπειρογνώμονες της Δύναμης πραγματοποίησαν έρευνες και εξετάσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι εξεταστές της Αστυνομίας έχουν παραλάβει οπτικογραφημένο υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης γειτονικών χώρων, τα οποία ενδεχομένως να αποκαλύψουν τον δράστη ή τους δράστες. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου αν και το συγκρότημα των διαμερισμάτων όπου εντοπίστηκε ο τραυματίας, είναι σε περιοχή σχετικά ήσυχη κανένας δεν άκουσε πυροβολισμό ούτε και είδε ύποπτες κινήσεις, ώστε να βοηθήσει την Αστυνομία στις έρευνες που διεξάγει για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το συγκρότημα «Μεζαρίνα» διαθέτει μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων και ενοίκων, αυξάνει τις πιθανότητες να καταγράφηκαν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή, από διάφορα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. «Για την ώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στην αξιολόγηση διαφόρων μαρτυριών αλλά και του υλικού που καταγράφηκε από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που υπάρχουν στην περιοχή» είπε στον «Φ» ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία που να καταδεικνύει χρονικά τον πυροβολισμό κατά του Χατζησάββα.

Στη σκηνή για αυτοψία κλήθηκε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις ο 47χρονος δέχθηκε μια σφαίρα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Επίσης, ο εκτελεστής δεν «χτύπησε» εξ επαφής αλλά από απόσταση. Σύμφωνα με δηλώσεις της Αγγελικής Παπέττα προς τον «Φ» ο Χατζησάββας φέρει οπή στη δεξιά βρεγματοϊνιακή περιοχή στο κεφάλι, ενώ στον εγκέφαλο εντοπίστηκαν θραύσματα μεταλλικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περισυνέλεξε από τη σκηνή της απόπειρας, ο Χατζησάββας δέχθηκε πυροβολισμό από μακρινή απόσταση και δεν αποκλείεται ο δράστης που τον πυροβόλησε, να τον ανέμενε κρυμμένος πίσω από κάποια κολώνα ή άλλο σημείο της γύρω περιοχής. Στην περιοχή δεν βρέθηκαν κάλυκες, ενώ όπως διαπιστώθηκε, ο Χατζησάββας δεν φέρει άλλα τραύματα στο σώμα. «Προτού δεχθεί τον πυροβολισμό, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, κατέβηκε από αυτό και το κλείδωσε. Ήταν δίπλα από την πόρτα του οχήματος όταν δέχθηκε τον πυροβολισμό» δήλωσε η Αγγελική Παπέττα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ