2017-10-24 11:34:11
Φωτογραφία για Γιατί η Κλόντια Σίφερ δήλωσε πρόσφατα «Θα αποτύγχανα ως μοντέλο σήμερα»
Στη διάρκεια της 30χρονης καριέρας της, η Κλόντια Σίφερ έχει εμφανιστεί σε πάνω από 1.000 εξώφυλλα περιοδικών, έχει αποτελέσει το πρόσωπο σε δεκάδες καμπάνιες και έχει διατελέσει «μούσα» του σχεδιαστή Karl Lagerfeld και του φωτογράφου των διασημοτήτων Mario Testino. Η Claudia Schiffer, στα 47 της χρόνια, πιστεύει ότι αν ήταν να γίνει μοντέλο σήμερα, το πιο πιθανό είναι ότι θα αποτύγχανε παταγωδώς. Ο λόγος; Τον αναλύει σε συνέντευξη που έδωσε στη New York Post, όπου αναφέρεται στην καριέρα της, αλλά και στα super models που πρωταγωνιστούν σήμερα και φυσικά στην επιρροή που ασκούν τα τελευταία στα social media.

«Είμαι αρκετά ντροπαλή στη ζωή μου και προστατεύω τις ιδιωτικές μου στιγμές. Η νέα γενιά, σήμερα, δεν φιλτράρει τις ιδιωτικές της στιγμές – μπορούν απλώς να μοιράζονται οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή, κάτι που για μένα είναι αδιανόητο – θεωρώ πολύ δύσκολο να μοιραστώ κάτι περισσότερο από τη δουλειά μου. Έτσι, αν έπρεπε να το κάνω αυτό στη δεκαετία του ’90, νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνα στο χώρο της μόδας» δήλωσε η ίδια πριν από λίγες μέρες.


Το super model της δεκαετίας του 1990 μίλησε και για το φλέγον ζήτημα των ημερών, τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της δουλειάς, λέγοντας πως τότε η μία κοπέλα προστάτευε την άλλη και όλες μαζί ήταν σαν να είχαν φτιάξει ένα δίκτυο προστασίας από… άβολες καταστάσεις. «Παίρναμε τηλέφωνο η μια την άλλη και προειδοποιούσαμε «Μην εργάζεστε με αυτόν τον φωτογράφο. Δεν ήταν πολύ ωραία”, ή «Μην περπατάτε σε αυτή την πασαρέλα – έχουν αντιγράψει τα πάντα από Versace και Chanel”», λέει χαρακτηριστικά.

Σήμερα, τα πράγματα είναι τελειώς διαφορετικά, με τα top models όπως η Gigi Hadid και η Kendall Jenner να ανοίγουν το δρόμο σε μια άλλου τύπου επικοινωνία με τους fans τους. «Είναι πιο ήσυχα σήμερα από τότε. Θυμάμαι, στη διάρκεια του make up και του χτενίσματος, υπήρχε τόση φασαρία, φωνές, ένταση, ενώ σήμερα τα νέα μοντέλα την ώρα της προετοιμασίας, απλώς κοιτάνε τα κινητά τους», λέει η Κλόντια.

Η 47χρονη, φέτος έκανε δυναμικό comeback στην πασαρέλα του οίκου Versace, στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, όπου μαζί με τα υπόλοιπα top models της γενιάς της έκλεισαν το fashion show, ενώ είναι σχεδόν έτοιμο ένα coffee-table βιβλίο, που κάνει μια μεγάλη αναδρομή στην καριέρα της και στις στιγμές που έζησε στη διάρκεια της δουλειάς της με τα υπόλοιπα κορίτσια.  Η Claudia, αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο γερμανικής καταγωγής που έγινε πρωτοσέλιδο στο Vanity Fair, το Rolling Stone και τους Times της Νέας Υόρκης. Το μοντέλο μπορεί, σήμερα, να μετράει 47 χρόνια ζωής, όμως, δεν έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο τη θηλυκότητα και το σεξαπίλ της.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ