2017-10-24 13:45:26
Φωτογραφία για Κηδείες με δανεικά φέρετρα – Τα επιστρέφουν μετά την ταφή στα γραφεία τελετών
Για δανεικά ρούχα σε γάμους, σε δεξιώσεις και σε βαφτίσια ακούσαμε ξανά, αλλά για κηδείες με δανεικά φέρετρα ποτέ. Δεν πρόκειται για μόδα αλλά για κάποιους αποτελεί μοναδική επιλογή, αφού δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν φέρετρο για να θάψουν τους συγγενείς τους. Γραφεία τελετών στην Κύπρο, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να νοικιάσουν ένα φέρετρο έναντι €100 και όταν θάψουν τον μακαρίτη να το επιστρέψουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η πράξη έχει μάλιστα περιβληθεί με θρησκευτικότητα, αφού στους συγγενείς λέγεται υπό μορφή παρηγοριάς ή και στην προσπάθεια να πειστούν να νοικιάσουν φέρετρο, ότι και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη, αν και η ίδια αυτή η ιστορία του σεντονιού με το οποίο περιτύλιξαν τον Χριστό μετά την αποκαθήλωσή του είναι αμφιλεγόμενη, τουλάχιστον ως προς την αυθεντικότητα της «αγίας σινδόνης».

Αν και η ταφή με ενοικιαζόμενα φέρετρα δεν προσέλαβε προς το παρόν μεγάλες διαστάσεις, εκτιμάται ότι μελλοντικά θα κερδίσει έδαφος αυτή η μορφή ταφής. Η αγορά ενός φερέτρου κοστίζει για κάποιον που δεν διαθέτει πολλά χρήματα περίπου €300 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις €2.000-€3.000 αναλόγως της περίστασης και το βαλαντίου των συγγενών.

http://www.topontiki.gr/article/243407/kideies-me-daneika-feretra-ta-epistrefoyn-meta-tin-tafi-sta-grafeia-teleton
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ