2017-10-25 19:46:19
Φωτογραφία για Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Η κοινωνία θέλει να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα, να βγει από την κρίση και να δώσει ευκαιρίες στους πολλούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. «Γι’ αυτό οι πολίτες θέλουν να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Μίλησε για επιτάχυνση του πολιτικού χρόνου καθώς παρακολουθούμε τον πρωθυπουργό του ψέματος και των φόρων να δημιουργεί νέους μύθους, όπως ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι θα υπάρξει πλεόνασμα και θα μοιραστεί.

Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα, γιατί οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τόνισε. Δεν είναι κανονική χώρα, όταν το κράτος χρωστά στους πολίτες και όταν καθημερινά εκτοξεύονται επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και τρεις Ευέλπιδες δέχονται επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε. Δεν ζούμε σε κανονική χώρα, όταν η ΔEH είναι στα όρια της χρεοκοπίας, συμπλήρωσε. Όταν η Ευρώπη αναπτύσσεται ταχύτατα, ο κος Τσίπρας θεωρεί επιτυχία την επιστροφή σε αναιμική ανάπτυξη. Μιλούν για πτώση της ανεργίας ενώ χιλιάδες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ, κατήγγειλε.


Μίλησε για στράγγισμα της οικονομίας με νέους φόρους και εξοντωτικές εισφορές, περικοπές στις συντάξεις και εσωτερική στάση πληρωμών. Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, τόνισε. Όπως είπε, ένας στους πέντε συμπολίτες μας είναι φτωχοί και η κυβέρνηση τους κάνει περισσότερους. Ο Αλ. Τσίπρας «έχει χαθεί στη μετάφραση», ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης με σημαία ευκαιρίας, που τρέμει μόνο μη χάσει την εξουσία. Δεν επιστρέφει η Ελλάδα στην κανονικότητα, όπως δεν επιστρέφουν οι επενδύσεις, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φέρνει νέες επιβαρύνσεις για το 2018, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Με χαλαρούς ρυθμούς τρέχει την αξιολόγηση και υποστηρίζει ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο.

Ακόμα και αν ολοκληρωθεί το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ήδη από 1.1.2019 ξεκινά πρόσθετο μνημόνιο, με μέτρα πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι τα «μέτρα Τσίπρα-Καμμένου», που τραυματίζουν τους πλέον αδύναμους. Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα με μεγάλα πλεονάσματα για πολλά χρόνια και αυτό το πληρώνουν οι πολίτες. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι από τα μνημόνια θα βγαίναμε οριστικά το 2015, αν δεν είχαν ρίξει κάποιοι την κυβέρνηση Σαμαρά, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «άδειο κοστούμι» την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα και κάλεσε την κυβέρνηση, αν επιμένει ότι φεύγουμε από τα μνημόνια, να καταργήσει τα μέτρα που έχει ψηφίσει για να εφαρμοστούν το 2019-2020. Για να μπορέσει η χώρα να δανείζεται από τις αγορές με λογικά επιτόκια, πρέπει να έχει συγκροτημένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για μετά το 2018. Κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε ένα περιβάλλον με υψηλότερα επιτόκια. «Αν δεν υπάρξει γρήγορη αποκλιμάκωση επιτοκίων, θα είναι μια πανάκριβη υπόθεση για τη χώρα», τόνισε.

Το πιο πρόσφατο παραμύθι Τσίπρα αφορά στο δήθεν πλεόνασμα που θα επιστραφεί ως αποτέλεσμα της δήθεν επιτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης. Το υπερπλεόνασμα είναι η επιβεβαίωση της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής. «Κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα, αυτό προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους που έχει επιβάλει». Τον πρώτο λόγο εδώ έχει πάλι ο λαϊκισμός, υποστήριξε. Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι περιμένουν τη σύνταξή τους.

Οι κυβερνώντες νομοθέτησαν μέτρα 15 δισ. ευρώ και λένε ότι είναι κατόρθωμα να επιστρέψουν μόνο 1,5 δισ. ευρώ. Αν υπάρξει υπερπλεόνασμα, ένα μέρος πρέπει να κατευθυνθεί στους πιο αδύναμους συμπολίτες και ένα μέρος να επιστρέψει στην κοινωνία μέσω επιστροφής φόρων και το υπόλοιπο να γίνει εξόφληση ληξιπρόθεσμων του κράτους. «Ο Τσίπρας να δώσει εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ και να δώσει έκπτωση σε πολίτες που πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ», πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την πολιτική αλλαγή που αργά ή γρήγορα έρχεται, θα πάμε καλύτερα. Η Ν.Δ. είναι η μόνη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας, για μείωση φορολογικών βαρών και πιο αποτελεσματικό κράτος, δήλωσε ο αρχηγός της Ν.Δ. «Το σχέδιο δεν παραβλέπει τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των στόχων που δεσμευτήκαμε, ούτε παραβλέπει τη σκληρή πραγματικότητα των αγορών στις οποίες ελπίζω να επιστρέψουμε γρήγορα».

Το συνέδριο

Θα παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο για τη στήριξη των πολιτών που μας χρειάζονται περισσότερο. Πρέπει να μειωθεί η φτώχεια στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται μόνο με δουλειές. Όπως είπε, μέχρι να μειωθεί η ανεργία, η μόνη δοκιμασμένη πολιτική είναι το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

«Ηταν μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμιστεί ο διεθνής ρόλος της χώρας. Δυστυχώς, χάθηκε», υποστήριξε ο αρχηγός της Ν.Δ. «Είχαμε θέσει στόχο μια συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας, να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένες επενδύσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε εθνικά θέματα και φυσικά να αξιοποιήσει τη δύναμη και την επιρροή της Ομογένειας». Τι έκανε γι' αυτά; Τίποτα. Με εξαίρεση κάποιες φωτογραφίες και λόγια αβρότητας, δεν ελήφθη καμία ουσιαστική απόφαση. Ούτε καν για τη Σούδα, που η κυβέρνηση προτιμά τις ετήσιες ανανεώσεις αντί να υπογράψει μια πολυετή συμφωνία. Αυτό το κάνει για να μη φέρει μια τέτοια συμφωνία στη Βουλή, κατήγγειλε.

Για τα εθνικά θέματα, την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, το Κυπριακό, δεν ακούστηκε λέξη. Στο ζήτημα των επενδύσεων δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Μερικά «θα» ακούστηκαν μόνο. Η αναβάθμιση των F-16 είναι αναγκαία. Το αξιόμαχο των Ε.Δ. είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη αλλά για τον τρόπο που χειρίζεται η Ελλάδα το θέμα υπάρχουν πολλά ερωτήματα. «Δεν θα δεχτούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Αρκετά πληρώσαμε μεσάζοντες και αντισταθμιστικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αύριο της Ευρώπης

Η Ν.Δ. συμμετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζοντας το ραντεβού του την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εχουμε συγκροτημένο σχέδιο και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. «Δεν ανακαλύψαμε την Ε.Ε. το 2016 και την Αμερική το 2017».

Το κόμμα

Είμαστε εδώ για δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Για να καταγγείλουμε τα νέα ψέματα μιας ανεύθυνης κυβέρνησης και για να προβάλουμε τον θετικό μας ρόλο. Ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν νέα στελέχη που μπαίνουν στην πολιτική. «Η ανανέωση αποτελεί ανάγκη. Μέχρι και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης. Όσο πιο δυνατή είναι η Ν.Δ. τόσο δυνατότεροι θα είμαστε όλοι». «Η ανανέωση θα προχωρήσει. Το κόμμα θα συνεχίσει να διευρύνεται και να μεγαλώνει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν αρκεί να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει η Ν.Δ. Εχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, τόνισε. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέθανε ο Fats Domino
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέθανε ο Fats Domino
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ