2017-10-26 18:34:09
Φωτογραφία για Έκτακτη ανακοίνωση με δήλωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβαλα για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης
Για μια επίθεση που στρέφεται ενάντια στην δράση και τις επιτυχίες της αστυνομίας έκανε λόγο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σχολιάζοντας την επίθεση στο τμήμα της Πεύκης το πρωί της Πέμπτης (26.10.2017).

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας η επίθεση στην Πεύκη δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους. Παράλληλα σημείωσε ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί.

Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες.


Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 02:00 τα ξημερώματα όταν μια ομάδα 10 περίπου αντιεξουσιαστών έκανε «επιδρομή» με βόμβες μολότοφ.

Μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Κονίτσης βρίσκονταν πέντε αστυνομικοί. Ο φρουρός δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Οι κουκουλοφόροι και κρανοφόροι νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ.

Από την επίθεση με τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκε πυρκαγιά σε τρία από τα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα στο προαύλιο, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στην κεντρική είσοδο και στα παράθυρα.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να καλέσουν ενισχύσεις.

Ο αστυνομικός φρουρός είδε τους νεαρούς και εγκατέλειψε το φυλάκιο πριν αρχίσουν να πέφτουν οι εμπρηστικές βόμβες.

Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική που περιόρισε την πυρκαγιά, ωστόσο το ένα από τα τρία οχήματα που βρίσκονταν στο προαύλιο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ