2017-10-27 11:00:59
Φωτογραφία για Εκδήλωση ΕΑΑΣ Λάρισας με θέμα: «Το Εθνικό Χρέος προς τους Άταφους Ήρωες του ΄40» (13 ΦΩΤΟ)
Μεγάλη συγκίνηση κατά την εκδήλωση της ΕΑΑΣ Λάρισας με θέμα:

«Το Εθνικό Χρέος προς τους Άταφους Ήρωες του ΄40»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας η εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λάρισας με Θέμα «Το Εθνικό Χρέος προς τους Άταφους Ήρωες του ΄40».

Κατά την εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του τ. Υπουργού Υγείας και τ. Αντιπροέδρου της Βουλής Γεωργίου Σούρλα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, τ. Αρχηγός Γ.Ε.Σ. και ο Γεώργιος Σούρλας τ. Υπουργός Υγείας και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δημοσιογράφος Ευάγγελος Βουλάγκας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάρισας, ο Περιφερειάρχης Λάρισας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Αντγος ε.α. Κων/νος Βλάχος, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταδρομέων Λάρισας κ. Ευριπίδης Νικολακούλης.


Ο ομιλητής και συγγραφέας κ. Γεώργιος Σούρλας τόνισε πως «πρόκειται για έναν φόρο τιμής στους ήρωες του 1940, οι οποίοι λάμπρυναν την ιστορία του Έθνους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά εκτός από την όψη της τιμής υπάρχει και η όψη της ενοχής για τους 7.976 στρατιώτες που έπεσαν στα πεδία των μαχών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παραμένουν ακόμα και σήμερα άταφοι. Οι 521 από αυτούς ήταν Λαρισαίοι, ενώ μεγάλος υπήρξε και ο αριθμός στρατιωτών από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λάρισας Αντγος ε.α. Κων/νος Βλάχος μεταξύ άλλων τόνισε πως «η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λάρισας δεσμεύεται για την αναζήτηση συγγενών στους δήμους του νομού, με την ανάλογη βοήθεια φυσικά των δημάρχων και αφού γίνει και η πλήρη ταυτοποίηση των ονομάτων θα πρέπει και αυτοί, να δεσμευτούν για την κατασκευή μνημείων με τα ονόματα των ηρώων καταγεγραμμένα στους δήμους τους, ούτως ‘ώστε πλέον να αποδίδονται οι ανάλογες τιμές και να γίνονται τα μνημόσυνα και τα τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών τους.»

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ