2017-10-31 12:17:08
Φωτογραφία για Πότε το stalking στα social media γίνεται εμμονή;
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην stalkάρει στα social media. Σ’ αυτό είμαστε όλοι ένοχοι. Μια γρήγορη ματιά στην κοπέλα απ’ τη σχολή που χώρισε, φωτογραφίες στο Instagram μιας πρώην φίλης, συγγενείς, πρώην, νυν και επόμενοι όλοι χωράνε στη λίστα. Ακόμα και μερικοί άσχετοι που απλώς μας αρέσει να μπαίνουμε και να τσεκάρουμε.

Ωστόσο μάλλον δεν πρόκειται απλώς για μια ύπουλη ματιά στη ζωή των άλλων όταν μιλάμε για stalking. Το Superdrug Online Doctor παρακολούθησε 1.000 ανθρώπους για τις συνήθειές τους και βρήκε μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

H creepy πλευρά

Οι άνθρωποι ρωτήθηκαν πόσο creepy θεωρούσαν πως ήταν συγκεκριμένες συμπεριφορές σε κλίμακα απ’ το ένα μέχρι το δέκα. Ανησυχητικό το γεγονός ότι ήταν μόνο 6,2 και 5,7 για τους Ευρωπαίους άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, όταν συνδέονται με το προφίλ κάποιου άλλου. Το λιγότερο creepy θεωρήθηκε όταν βλέπουν το προφίλ κάποιου στα social media για λίγα λεπτά.


Προτιμήσεις πλατφόρμας

Σύμφωνα με την έρευνα, το Facebook είναι η πλατφόρμα που επιλέγουν οι περισσότεροι για να αναζητήσουν και να ξεψαχνίσουν τους γνωστούς τους. Άνδρες και γυναίκες ανέφεραν ότι ήταν το πρώτο πράγμα που έκαναν πριν πέσουν για ύπνο. Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι το Facebook έχει περίπου 2 δισ. ενεργούς χρήστες. Εκεί θα βρεις την Ελενίτσα απ’ το δημοτικό, εκεί και τη δασκάλα που σου έκανε μάθημα και είχες φάει κόλλημα.

Και το stalking στον αγαπημένο….

Το 82% των Ευρωπαίων και το 84% των Αμερικανών παραδέχτηκαν ότι αναζητούν και ψάχνουν περισσότερες πληροφορίες για κάποιον που τους αρέσει. Ημερομηνία γέννησης, που δουλεύει, με ποιον βγαίνει ακόμα και μερικές φωτογραφίες απ’ το 2008!

Ωστόσο, μόνο το 42% των Ευρωπαίων και το 25% των Αμερικανών στην πραγματικότητα παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει και στον σύντροφό τους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, όλοι ξέρουμε!

Ομολογίες για stalking

Περίπου το 30% των ανθρώπων έψαχναν τον σύντροφο του φίλου τους στα social media.

1 στους 10 έχει ποστάρει φωτογραφία ελπίζοντας ότι ο σύντροφος θα τη δει.

Το 4% των ανθρώπων έχει εντοπίσει τη τοποθεσία του συντρόφου.

Το 3% έχει προσπαθήσει να μπει στον λογαριασμό του συντρόφου.

Τσεκάροντας των πρώην

Καλώς ή κακώς το έχουμε κάνει όλοι. Να δεις τι κάνει μακριά σου, πώς περνάει. Μπορεί επειδή σε νοιάζει ακόμα, μπορεί απλώς από περιέργεια.

Η έρευνα πάντως έδειξε πως οι παντρεμένοι Ευρωπαίοι ήταν οι χειρότεροι στο stalking των πρώην με το 5% να παραδέχεται ότι ψάχνει το προφίλ του πολλές φορές μέσα στη μέρα και το 8% ότι το κάνει σε καθημερινή βάση.

Ελπίζουμε να διαγράφεις το ιστορικό σου!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ