2017-11-03 19:02:01
Φωτογραφία για Ο Δήμος Λαμιέων πρωτοπορεί για το περιβάλλον και την τσέπη του δημότη
Μέσα στους 10 πρώτους Δήμους για την εφαρμογή του προγράμματος Βελτίωσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας Δημοτικού Οδοφωτισμού Μια σημαντική συνεργασία προοπτικής ανάπτυξης και τεχνολογικής αναβάθμισης, επικυρώθηκε με την ένταξη του Δήμου Λαμιέων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννηςυποδέχθηκε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Βασίλη Τσολακίδη και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, που εκπροσωπούν τους δύο φορείς του Δημοσίου που στηρίζουν τη νέα ενεργειακή εποχή για τους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Λαμιέων είχε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να είναι ανάμεσα στους πρώτους 10 Δήμους που εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε με τη συμβουλευτική καθοδήγηση του Εθνικού Φορέα για την προώθηση των ΑΠΕ, να προσφέρει στους Δημότες του, ποιοτικότερο και οικονομικότερο φωτισμό, με σημαντική συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.


Ενδεικτικά η εφαρμογή φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED, θα επιβαρύνει με 4.500 λιγότερους τόνους διοξειδίου του άνθρακα το περιβάλλον, προσφέροντας παράλληλα 71% μείωση στο κόστος για κάθε Λαμιώτικο νοικοκυριό! Κι όλα αυτά με τη φτηνή χρηματοδότηση του ΤΠ & Δ, που θα φέρει την απόσβεση από την εξοικονόμηση πόρων που προκύπτουν από την ίδια την επένδυση και την εξασφάλιση τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του έργου κατά τη διάρκεια του, αλλά και την δωρεάν 10ετη παρακολούθηση του μετά την ολοκλήρωση.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις σημαντικές πτυχές του αναπτυξιακού αυτού έργου, που φέρνει τη Λαμία να πρωτοπορεί με φιλικές τεχνολογίες προς το περιβάλλον και την τσέπη του δημότη:
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ