2017-11-07 08:47:33
Φωτογραφία για Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις smartphones
Σε δελτίο τύπου της εταιρείας Counterpoint που μας απεστάλη σήμερα, η παγκόσμια διάθεση συσκευών smartphone σημείωσε αύξηση κατά 5% χρόνο με το χρόνο το τρίτο τρίμηνο του 2017. Οι δέκα κορυφαίοι παίκτες της αγοράς, καταλαμβάνουν ένα ποσοστό μεριδίου της τάξεως του 75%, με το υπόλοιπο 25% να μένει σε περίπου 600+ brands που προσπαθούν να παραμείνουν ανταγωνιστικά. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Jeff Fieldhack, Research Director στην Counterpoint Research ανέφερε. «Η παγκόσμια διάθεση συσκευών συνεχίζεται να αυξάνεται με μονοψήφια νούμερα, κάτι στο οποίο συντελεί, η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές. Το aspect ratio 18:9 έχει ήδη εισέλθει και στην κατηγορία των συσκευών με τιμές των 150 δολαρίων, μόλις δυο τρίμηνα μετά την άφιξή του στην premium κατηγορία. Αυτό δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, πόσο δριμύς είναι ο ανταγωνισμός. Το όλο και αυξανόμενο μερίδιο των κορυφαίων brands, πιέζει ακόμη περισσότερο τα μικρότερα brands». O αναλυτής Shobhit Srivastava, σχολίασε τις επιδόσεις που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές κατά τη διάρκεια του τριμήνου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι κατασκευαστές, προσπαθούν και θέλουν να επεκταθούν και σε άλλες αγορές, για να εξερευνήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν. 


Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι κορυφαίοι κατασκευαστές της αγοράς, σημείωσαν περισσότερη ανάπτυξη σε παγκόσμιες αγορές, σε σχέση με τις εγχώριες. Σημαντικοί OEMs, διέθεσαν τα smartphones τους σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις προηγούμενες ναυαρχίδες. Αυτό δείχνει σαφώς ότι επιθυμούν να παίξουν σε μεγαλύτερα επίπεδα τιμών, προκειμένου να εμφυσήσουν στην αντίληψη των καταναλωτών ότι πρόκειται για ένα premium handset. Αυτή η τάση εντοπίζεται κυρίως σε αγορές όπως η Κίνα, η Ευρώπη και η Ιαπωνία, κάτι που έχει οδηγήσει και σε αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των συσκευών».

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα custom XFX Radeon RX Vega 54
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα custom XFX Radeon RX Vega 54
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ