2017-11-08 13:00:19
Φωτογραφία για Διαζύγιο: Η λύση για φοροαπαλλαγή
Προστασία από πλειστηριασμούς κατοικιών, έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ ακόμα και επίδομα θέρμανσης μπορεί να είναι μερικά μόνο από τα ...οφέλη του διαζυγίου.

Διαζύγιο για να γλιτώσουν φόρους είναι η απάντηση στην κρίση με τα ζευγάρια να διαλύουν τους γάμους τους, προκειμένου να έχουν φοροαπαλλαγές.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία τα διαζύγια με αιτία την ...φοροαπαλλαγή αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης κατά 20%. Τα ζευγάρια χωρίζουν στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την Εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν κοινωνικά επιδόματα, να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ ή στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα εικονικά ή λευκά διαζύγια είναι η "ιδανική" λύση σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται λίγο πριν την χρεοκοπία, καθώς επιβαρύνονται με υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και χρωστούν μεγάλα ποσά σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το διαζύγιο ουσιαστικά απαλλάσσει το δεύτερο μέλος της οικογένειας, γλιτώνει από το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού και της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.


Μετά το διαζύγιο οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστά φορολογικές δηλώσεις και το οικογενειακό εισόδημα σπάει στα δύο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σύζυγος συνήθως αναλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών, εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση να προστατεύει ένα ή δύο παιδιά και να έχει χαμηλό ή ακόμα και μηδενικό εισόδημα.

Με ένα χαμηλό εισόδημα αποκτά πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα, ενδεχομένως και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά και εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕη μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και στον ΕΝΦΙΑ.

Το διαζύγιο ή ακόμη και η διάσταση μπορεί να αποδειχθούν συμφέρουσες λύσεις για πολλούς λόγους όπως: Προστασία της κατοικίας από πλειστηριασμούς, οικογενειακά επιδόματα, έκπτωση ΕΝΦΙΑ, επίδομα θέρμανσης, προστασία από κατασχέσεις κ.λπ.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η επέλαση των 53
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η επέλαση των 53
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ