2017-11-08 15:37:35
Φωτογραφία για Ο Μεσάζων της Αραβίας (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ «ΝΕΑ»)
★ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

★ Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από Ταξίαρχο για όσα γίνονται στο Πεντάγωνο. Εκπρόσωπος των Σαουδαράβων ο έμπορος λέει τώρα ο Καμμένος.

★ Τα βλήματα και η καρέκλα

★ Το επεισόδιο έγινε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει - και μετά από αυτό - αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διότι, ας μου επιτραπεί ο σχολιασμός, την σήμερον ημέρα (φαίνεται πως) το παν είναι η καρέκλα του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ της στρατιωτικής Δικαιοσύνης προκάλεσε η ανατριχιαστική, από κάθε άποψη, αναφορά του ταξιάρχου Μιχαήλ Πσπαδάκη για τα όσα συνέβησαν το πρωινό της 30ής Αύγουστού στο Πεντάγωνο, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων 105 χιλ. από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, την οποία έφερε στο φως χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διενεργεί επείγουσα εξέταση επί των καταγγελιών του ταξιάρ­χου Παπαδάκη, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης στον σαουδαραβικό στρατό ποσότητας 100.000 βλημάτων 105 χιλ
. και ειδικότερα αν αυτή η πώληση ήταν διακρατική ή μέσω μεσάζοντος. Υπενθυμίζεται σχετικά πως ο υπουργός Άμυνας έχει αναφέρει ότι «η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσά­ζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια».

Ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει παραλάβει την από 4 Σεπτεμβρίου έγγραφη αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, έπειτα από μελέτη των εγγράφων που εκείνος επικαλείται στην αναφορά του, τον κάλεσε για σήμερα ως πρώτο μάρτυρα προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτο­μέρειες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του κ. Παπαδάκη που έδωσε στην δημοσιότητα ο Α. Λοβέρδος χθες, η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημέρωσε προ μηνών τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ ότι «... Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κυρίου Βασίλη Παπαδόπουλου (που είχε εμφανισθεί, σημειώνω, ως εντολοδόχος και αντιπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης) και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται Government to Government...».

Η σοβαρή αυτή δικαστικού χαρακτήρα παρέμβαση, σε συνδυασμό με την ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας που κατέθεσε χθες ο κ. Λοβέρδος δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση, δεδομένου ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, εκτός των άλλων, ουσιαστικά προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξουν από μέρους του υπουργείου ξεκάθαρες απαντήσεις, η ΔΗΣΥ θα προχωρήσει σε σοβαρές αποκαλύψεις. Όπως χαρακτηριστικά καταλήγει στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος «αν επιμείνετε σε αόριστες απαντήσεις, θα αναγκαστούμε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμ­φέροντος να δώσουμε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, παρότι έχουν διαβαθμιστεί και μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος θα είστε εσείς».

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι κατά το σφοδρό επεισόδιο της 30ής Αυγούστου, ο ταξίαρχος Παπαδάκης κρατήθηκε επί ημίωρο, για να αφεθεί κατόπιν ελεύθερος, αλλά να μετατεθεί αυθημερόν σε άλλη υπηρεσία του ΓΕΣ.

Από την πλευρά μου να επισημάνω απλώς ότι όλο αυτό το επεισόδιο έγινε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Αποστολάκη, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει - και μετά από αυτό - αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διότι, ας μου επιτραπεί ο σχολιασμός, την σήμερον ημέρα (φαίνεται πως) το παν είναι η καρέκλα...

Η πρόταση

ΠΑΝΤΩΣ και για να μη μένει η παραμικρή σκιά σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει, αν δηλαδή η πώληση των βλημάτων (γεμάτη η χώρα από... βλήματα όλων των τύπων, ειρήσθω εν παρόδω) έγινε με διακρατική συμφωνία ή με τη μεσολάβηση μεσάζοντος, πράγμα το οποίο ο αρμόδιος υπουργός απέρριψε διαρρήδην (και προσω­πικά συντάσσομαι μαζί του, αλίμονο), έχω να διατυπώσω την ακόλουθη πρόταση: με εισαγγελική παραγγελία να ανοίξουν τώρα οι τηλεφω­νικές επικοινωνίες του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Με τον τρόπο αυτό, θα επαληθευθεί (πιστεύω) η ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Άμυνας, και θα καταδικαστούν στο πυρ το εξώτερον όσοι διατείνονται ότι ο περί ου ο λόγος Παπαδόπουλος είχε ρόλο μεσάζοντος στην υπόθεση. Άσε δε που ενδεχομένως ως παράπλευρη επίπτωση του ανοίγματος των επικοινωνιών Παπα­δόπουλου, να πληροφορηθούμε και τίποτε άλλα θέματα τα οποία σήμερα παραμένουν αθέατα.

Διαφθορά;

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ, και τελειώνω με αυτό, διότι και αύριο μέρα του Θεού είναι, ότι ο τα­ξίαρχος Παπαδάκης είχε αποστείλει την ίδια ακριβώς αναφορά που έφερε στη δημοσιότητα ο Α. Λοβέρδος και στην εισαγγελία Διαφθοράς - πλην του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών.

Δεν γνωρίζω γιατί το έκανε - υπονοεί κάτι; Και τι ακριβώς;

Ωσαύτως, τι έχει πράξει η εισαγγελία Διαφθοράς, ένα δίμηνο μετά τη λήψη της αναφοράς του καταγγέλλοντος ταξίαρχου; Διερωτώμαι, και διάφοροι άλλοι μαζί μου, διότι δεν έχουμε ακούσει κάτι σχετικό...

Καμμένος από τον ήλιο της Ερήμου

★ Η αναφορά του ανώτατου αξιωματικού που τέθηκε υπό κράτηση από τον υπουργό προκαλεί θύελλα

★ Το υπουργείο Άμυνας υπέγραφε συμφωνίες με «εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας», τον οποίο, όπως αποδεικνύεται, δεν γνώριζε κανείς στο Ριάντ!

★ Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος αποκαλύπτουν ότι οι μεσάζοντες έχουν τέτοια δύναμη στο Πεντάγωνο ώστε απειλούν και ανώτατους αξιωματικούς!

★ Μόλις μία ημέρα άντεξαν οι ισχυρισμοί Κομμένου πως στο υπουργείο Άμυνας δεν γίνονται «μπίζνες» με μεσάζοντες

ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ

Έκθετος παραμένει ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για τον ύποπτο ρόλο τού φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρα­τική συμφωνία.

Αποκαλυπτικό έγγραφο που κα­τατέθηκε στη Βουλή αναιρεί τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος εί­ναι εξουσιοδοτημένος εκπρόσω­πος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς γνωστοποιεί πως οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δεν γνώριζαν τίποτα για τον Παπαδόπουλο. «Είναι εκ­πρόσωπος της Σαουδικής πλευράς, δεν είναι μεσάζοντας» απαντά ο υπουργός Άμυνας υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των πιέσεων της αντιπολίτευσης για τη διαλεύκανση του ρόλου τού Παπαδόπουλου.

Οι δηλώσεις Καμμένου στη Βουλή πως πλέον δεν γίνονται «μπίζνες» με μεσάζοντες όπως γίνονταν στο παρελθόν, άντεξαν μόλις μία ημέρα, καθώς κατεδαφίζο­νται από την αναφορά του ταξίαρχου Μιχαήλ Παπαδάκη που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτι­κός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας νέα ερω­τήματα στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Άμυνας. Πα­ράλληλα, η αναφορά ενισχύει τις υπόνοιες για μια νέα υπερδραστηριότητα των μεσαζόντων στο «Πεντάγωνο», καθώς οι καταγγελίες για το αραβικό «ντιλ» ακολουθούν την ομίχλη της προωθούμενης συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16. Ο ταξίαρχος Παπαδάκης ισο­πεδώνει τους ισχυρισμούς Καμμένου περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τον ρόλο, τη δράση και τις απειλές που δέχθηκε από τον Παπαδόπουλο, αλλά και την έμμεση κάλυψη που παρείχε στον δεύτερο ο υπουργός. Όπως αναφέρεται, άλ­λωστε, με εντολή Καμμένου «ξηλώ­θηκε» ο ταξίαρχος από τη Διεύθυνση των Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων, κατηγορώντας τον πως ανήκει σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφω­νία. Με την έγγραφη αναφορά (της 4ης Σεπτεμβρίου 2017), ο Παπαδό­πουλος ουσιαστικά καταγγέλλε­ται ότι με νυχτερινό τηλεφώνημα είχε απειλήσει τον ταξίαρχο για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει το επόμενο πρωί στο γραφείο του υπουργού.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ. Όπως αναφέρει χαρα­κτηριστικά ο ταξίαρχος, το πρωί της 30ής Αυγούστου κλήθηκε από τον υπουργό Πάνο Καμμένο να παρου­σιαστεί στο γραφείο του. Εκεί βρί­σκονταν ήδη ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αντιπτέραρχος ε.α. Θεολόγος Συμεωνίδης και άλλοι αξιωματικοί. «Έξω από το γραφείο του ΥΕΘΑ παρέμειναν κατόπιν εντολής του τέσ­σερις στρατονόμοι, οι οποίοι έφεραν εξάρτυση και χειροπέδες» σημειώνει και συνεχίζει: «Με την είσοδό μου στο γραφείο ο κος ΥΕΘΑ με ρώτησε: "Ποιος έδωσε εντολή στον ασμ/χο Κωνσταντινίδη να δώσει τηλέφωνο μεταφορικής εταιρείας στους Σαου­δάραβες;" και απάντησα "εγώ". Κα­τόπιν επανέλαβε: "Δηλαδή εσείς, κε ταξίαρχε, παρά τις ρητές εντολές να μη δείτε τους Σαουδάραβες, δώσατε εντολή στον ασμ/χο να επικοινωνήσει με τη μεταφορική εταιρεία για τη μεταφορά 100.000 βλημάτων;".

Απάντησα ότι εγώ έδωσα εντολή για να δώσει στους Σαουδάραβες στοιχεία επικοινωνίας με εγχώρια μεταφορική εταιρεία, αλλά όχι ειδικά για 100.000 βλήματα που είχε ζητή­σει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ο κος ΥΕΘΑ απευθυ­νόμενος σε εμένα είπε: "Κύριε τα­ξίαρχε, από τη στιγμή αυτή τίθεστε σε διαθεσιμότητα καθόσον ανήκετε σε κύκλωμα που υπονομεύει τη δια­κρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία". Απευθυνόμενος σε κάποιον που βρισκόταν πίσω μου, συνέχισε: "Να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επι­κοινωνίας με οποιονδήποτε". Εξήλθα από την αίθουσα και παρέμεινα επί μισή περίπου ώρα στον προθάλαμο φρουρούμενος από στρατονόμο και τον προϊστάμενο της ασφαλείας του ΥΠΕΘΑ... Περί της 10.30 εξήλθε ο Α/ΓΕΣ, ο οποίος μου κοινοποίησε ότι ο κος ΥΕΘΑ άλλαξε απόφαση και μετατίθεμαι στο ΓΕΣ...».

Σε άλλο σημείο, ο ταξίαρχος ανα­φέρει πως «η κατηγορία εκ μέρους του ΥΕΘΑ για "συμμετοχή μου σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρα­τική συμφωνία, παρά τη ρητή εντολή του να μην τους δούμε" με προσβάλ­λει και ως ανώτατο αξιωματικό με 35 χρόνια υπηρεσίας και μηδενικά παραπτώματα, αλλά πρωτίστως ως άτομο». Η αναφορά διερευνάται ήδη από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ

Πιο αποκαλυπτικός, ωστόσο, είναι ο ταξίαρχος για τον «ύποπτο ρό­λο» του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. Αρχικά ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο Παπαδόπουλος είναι εξουσιοδο­τημένος από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση πως οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δεν γνωρίζουν τον Παπαδόπουλο, ο υπουργός Άμυνας απάντησε με αμφισημία -η οποία δυ­νάμωσε τον «συναγερμό» βουλευτών που παρακολουθούν την υπόθεση. «Δεν υφίσταται κανείς απολύτως μεσάζων» υποστήριξε στη χθεσινή απάντησή του στη Βουλή, αλλά κα­τόπιν φρόντισε να συμπληρώσει πως «δεν απαγορεύεται στις διακρατικές συμφωνίες, εάν η άλλη πλευρά το επιθυμεί, να ορίζει εκπρόσωπό της και επίσης δεν απαγορεύεται αυτός να αναγνωρίζεται από εμάς, εφόσον έχει διαπιστωμένα τη σχετική εξου­σιοδότηση».

Ωστόσο, στην αναφορά του ταξι­άρχου σημειώνεται πως τον περα­σμένο Ιούνιο η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ με έγγραφό της γνωστο­ποίησε πως «Σαουδάραβες στρατι­ωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κου Παπαδόπουλου».

Μάλιστα, ο ταξίαρχος αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές από τον Παπαδόπουλο μία ημέρα πριν ο Πάνος Καμμένος τον καλέσει στο γραφείο του και τον θέσει σε διαθεσιμότητα. «Στις 20.27, ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μου, μου τηλεφώνησε εκ νέου ο Β. Παπαδόπουλος, με ρώτησε ποιος είπε να δώσει στοιχεία επικοινωνί­ας μεταφορέα στην αντιπροσωπεία των Σαουδαράβων κι αφού του εξή­γησα επί τρία λεπτά, μου είπε ότι λυπάται, αλλά από εδώ και στο εξής δεν ξέρει τι θα γίνει. Του ανέφερα πως μόνο ως απειλή μπορώ να το εκλάβω, πράγμα ανεπίτρεπτο, και έκλεισα το τηλέφωνο» αναφέρει ο ταξίαρχος Παπαδάκης, συμπληρώ­νοντας πως ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες για το τηλεφώνημα.

Το καραβάνι τώρα... σιωπά

★ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

★ Το Μαξίμου αναμένεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς η πόλωση του πολιτικού κλίματος είναι στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργικού επιτελείου.

ΑΜΗΧΑΝΗ στέκεται η κυβέρνηση απέναντι στις διαρκείς αποκαλύψεις για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της πώλησης αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Τη στάση της κυβέρνησης χαρακτηρίζει εκκωφαντική σιωπή, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες περιορίζονταν να παραπέμψουν στην απάντηση του υπουργού Άμυνας στη Βουλή. Σε αντίθεση με την υπόθεση των σχέσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο και την εμπλοκή του Ελληνοαμερικανού στο περιβόητο Russian-gate, καθώς γι΄ αυτήν καταγράφεται μια έστω αόριστη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε «αβάσιμη συνωμοσιολογία», η οποία παρέχει κάλυψη στον υπουργό Άμυνας.

(ΤΑ ΝΕΑ-08/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

Την αναφορά την πήραμε από (ΕΔΩ)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Άγριο επεισόδιο Καμμένου με Ταξίαρχο των Εξοπλισμών [ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»]
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ