2017-11-09 09:09:03
Φωτογραφία για Παραδίδονται νέοι στόχοι στους Διοικητές των Νοσοκομείων για το 2018! Όλες οι λεπτομέρειες
Πέμπτη 9 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέους στόχους θα πρέπει να υλοποιήσουν για το 2018 οι Διοικητές των Νοσοκομείων αφού θα λάβουν νέα λίστα από τον υπουργό Υγείας.

Άλλωστε το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να τους αποστείλει εντός των ημερών (πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου) λίστα με στόχους που θα πρέπει να τηρηθούν το νέο έτος.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί καλά καλά η αξιολόγηση των Διοικητών για το έτος 2017, το υπουργείο Υγείας εκδίδει νέους στόχους τους οποίους θα πρέπει να υλοποιήσουν μέσα στο 2018.

Πρόκειται άλλωστε για το σχετικό νόμο περί στοχοθεσίας και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, εντός των ημέρων θα πρέπει να έχουν καθορισθεί οι στόχοι για κάθε φορέα ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι λεπτομέρειες και οι στρατηγικοί στόχοι θα πρέπει να δοθούν στα νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ η απόφαση για τους στόχους των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων εκδίδεται από τους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων για τον τομέα αρμοδιότητάς τους έως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.


Εκτός των άλλων οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους σφικτούς προϋπολογισμούς οι οποίοι μάλιστα και τη νέα χρονικά θα είναι περαιτέρω μειωμένοι. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τα κουρέματα για το 2018: «Και νέο κούρεμα στις δαπάνες των νοσοκομείων για το 2018! Όλες οι πληροφορίες»

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μειωμένοι αυτοί προϋπολογισμοί έχουν κάνει τους υπευθύνους των νοσοκομείων να κόβουν ακόμη και απαραίτητες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις. Ενδεικτικά για τα κομμένα χειρουργεία διαβάστε ΕΔΩ: «Χειρουργεία τέλος στο Λαϊκό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018! Γιατί μπλόκαρε το νοσοκομείο»

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δεν διέψευσε στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) ούτε το γεγονός πως υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες έγγραφες και προφορικές πιέσεις από διοικητές νοσοκομείων για αναβολήεπεμβάσεων και γενικά ιατρικών πράξεων ως τον 1/2018 λόγω οικονομικής στενότητας στις λειτουργικές δαπάνες.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ