2012-05-25 15:16:27
Φωτογραφία για Αναγνώστες εκφράζονται για τις άσχημες συνθήκες εργασίας στα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας
Αφορά Αναγνώστρια αναφέρει "ΙΚΕΑ Θεσσαλίας - όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν"

Θα θέλαμε να συμπληρώσουμε και εμείς από την πλευρά μας κάποια πράγματα. Και για να μην αναρωτιέστε ή αρχίζετε και πάλι τις ανακρίσεις  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ότι νοιαζόμαστε για το κατάστημα το οποίο μέσα από τα δικά μας χέρια γεννήθηκε και ας μην είμαστε πια μέρος αυτού!!! Κάποιος πρέπει να σας τα πει, να τα ακούσετε μέσα από την ψυχή των εργαζομένων που κανείς δεν τολμάει να είναι ειλικρινής απέναντι σας, αφού εσείς οι ίδιοι δεν είστε καν ούτε με τους ίδιους σας τους εαυτούς!!! Αφού εσείς καταστρέφετε κάθε δίοδο πραγματικής επικοινωνίας και λύσης προβλημάτων του ίδιου σας του καταστήματος!!! Αφού εσείς οι ίδιοι επιβάλετε, καλλιεργείτε και αναπτύσσετε αυτό το τόσο νοσηρό, γεμάτο μικρόβια περιβάλλον εργασίας!!! Τόσο πολύ σας ενδιαφέρει! Ανάρμοστες συμπεριφορές, εγωκεντρισμοί, κατάχρηση εξουσίας, άδικες επιπλήξεις, δυσμενείς μεταθέσεις, άδικες απολύσεις...


Αναρωτιόμαστε λοιπόν γνωρίζετε την λέξη αυτοκριτική; Η δεν σας την έμαθαν στο σχολείο; Στο έργο αυτό ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο, με πρωταγωνιστές κατά πλειοψηφία κάποιους προύχοντες (διευθυντές τμημάτων) και φυσικά με πρωταγωνιστικό ρόλο της κυρίας διευθύντριας εξυπηρέτησης με guest star διευθυντές άλλων τμημάτων (πωλήσεις, ασφάλεια, διακοσμητών, οικονομικού διευθυντή και πολλούς άλλους). Η κυρία της εξυπηρέτησης είναι μοναδική στο είδος της!! Και ο διευθυντής απλός θεατής στο θέατρο του παραλόγου!!!!… .Αλαζόνας, είρων, κακή συμπεριφορά στο προσωπικό, και όχι μόνο…..( απαράδεκτη συμπεριφορά σε συναδέλφους όλου του καταστήματος από κάθε τμήμα από κάθε βαθμίδα) και κανείς δεν αναρωτιέται επιτέλους ….ποιά είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια υποδειγματική συμπεριφορά σε μια αντίστοιχη θέση;; Ποιες είναι οι αξίες που μας διδάσκετε; Αν είναι όλα τα παραπάνω μάλλον μας προσλάβατε να εργαστούμε με ανθρώπους που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης, και όχι σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο και υγιες επαγγελματικό περιβάλλον!! Κακή συμπεριφορά στους πελάτες εκνευρισμένη και εριστική με καυστική συμπεριφορά, μια διευθύντρια που συνεχώς εκφράζει το κάθε τι με επιθετικότητα, κακεντρέχεια και απολύτως κανέναν σεβασμό σε κανέναν συνάνθρωπο ….πελάτες αλλά και συναδέλφους. 

Ο κύριος του λογιστηρίου;;; Ίδια συμπεριφορά, έχοντας την θέση του άρχοντα και εκμεταλλευόμενος αυτή νομίζει πως έχει όλο το δικαίωμα να προσβάλει, να θίγει και να απαξιώνει το προσωπικό, να φέρεται σαν σκουπίδια σε αυτό και να δημιουργεί ένα τρομοκρατικό κλίμα. Ο κύριος της ασφάλειας;; Ο θεός του μαγαζιού!! Ο παντοκράτορας που όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν σταματάει να επιδεικνύει το αξίωμα του, να φέρεται στο προσωπικό του σαν να είναι ο Βούδας και όλοι πρέπει να τον προσκυνάνε!!! Αφήστε τον κύριο της διακόσμησης! Δοξάστε με! Εγώ είμαι και κανείς άλλος!!! Περίμενε χρόνια την προσωπική του ανάπτυξη και τώρα έχει χαθεί σε ένα δικό του παραμύθι. Το παραμύθι του Δον Ζουάν!!! 

Συμπεριφορές άσχημες από και προς όλες τις βαθμίδες ….Μα είναι τυχαίο κύριε Φ.; Μα θα θέλαμε να ξέραμε με ποια κριτήρια και προσόντα προσλήφθηκαν όλοι αυτοί; Πως δώσατε εξουσία σε τέτοια άτομα που χρήζουν πράγματι ιατρικής παρακολούθησης, πως τους εμπιστεύεστε να διοικούν το κατάστημα σας;; Αναρωτιόμαστε πόσο καλές γνωριμίες πρέπει να είχαν τελικά; Πόσο υψηλά στελέχη της εταιρίας σας γνώριζαν; Γιατί αν κρίνουμε από τα προσόντα διοίκησης τους θα πρέπει να έχετε μετανιώσει οικτρά για αυτές σας τις επιλογές!!! Ολοσχερώς λάθος επιλογές κύριε Φ.!

Κανείς δεν βλέπει;; Ούτε ένας;; Και αν κάποιοι αντιλαμβάνονται την κατάσταση πότε περιμένουν να αντιδράσουν;¨Όταν θα διαγράψετε μέσα από την ψυχή του κάθε εργαζομένου ακόμη και την τελευταία ελπίδα ότι αυτό το κατάστημα θα αλλάξει και πρέπει να αλλάξει για να πάει ψηλά; Για ποια ημέρα του διευθυντή μας μιλάτε και μας βομβαρδίζετε με χιλιάδες ψευτιές και χτυπήματα κάτω από την ζώνη; Για ποια αξιοκρατία και δικαιοσύνη, όταν εσείς οι ίδιοι είστε συνένοχοι μια τέτοιας κατάστασης που εσείς οι ίδιοι καλλιεργείτε; Έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το πιο δύσκολο ίσως μέχρι σήμερα πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που ήδη μας πιέζει καθημερινά, που μας κάνει να νιώθουμε ανασφαλεις, που δεν μπορούμε πια να οργανώσουμε την ζωή μας, που δεν γνωρίζουμε αν το αύριο που θα ξημερώσει θα μας δώσει την ευκαιρία να προσφέρουμε ένα χαμόγελο στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, στους συνανθρώπους μας. Το μόνο που κάνετε είναι να επιτρέπετε σε κάποιους να ισοπεδώνουν τις αξίες μας, τις προσωπικότητες μας, τον αυτοσεβασμό μας… Θέλουμε να ζούμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε σε ανθρώπινο περιβάλλον και όχι άλλο πια σε αναρχικό!! Είμαστε άνθρωποι με προσωπικότητα, με οικογένειες, με αξιοπρέπεια, με προσφορά στην εταιρία που ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΔΙ από αυτή πατώντας το ΠΟΔΙ τους ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Αναγνώστες
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ