2017-11-14 07:11:17
Φωτογραφία για Χτίστε το γάμο σας σαν οικοδόμημα
Αν παρομοιάζαμε έναν γάμο με μια οικοδομή, θα λέγαμε ότι το μυστικό για ένα γερό οικοδόμημα είναι να διαθέτεις εξαρχής τα σωστά υλικά. Στη συνέχεια θα πρέπει να έχεις τη γνώση και την τεχνική να τα χρησιμοποιήσεις κατάλληλα.  Τελικά πώς καταφέρνει ένας γάμος να γίνει στέρεο οικοδόμημα;

Σαν ξεκινήσεις την οικοδομή και μπεις στο γάμο, δύο εκδοχές υπάρχουν: ή θα κτίσεις παλάτι, όμορφο πύργο που όλοι θα ζηλεύουν ή θα χτίσεις καλύβα, έρημο χώρο αραχνιασμένο!

Πως όμως οικοδομείται μία σχέση; Ποια είναι εκείνα τα συστατικά μπετόν – αρμέ;

Ο καθένας με τα συστατικά του: Ο ένας να βάζει την λάσπη και ο άλλος τα τούβλα, αλλιώς οικοδομή δεν γίνεται γερή. Όλοι προσφέρουν αυτό που μπορούν. Οι ελλείψεις είναι μαύρες τρύπες στον τοίχο!

Να κοιτάτε την ίδια οικοδομή: Πολλές φορές μες στην ζωή, σαν κατακτήσεις έναν στόχο, παίρνεις δρόμο για τον επόμενο. Αφήνεις λοιπόν το οίκημα στα μπετά και ψάχνεις για το εξοχικό!


Να στοχεύετε μαζί: Αν ο ένας χτίζει δεξιά και ο άλλος αριστερά, μάλλον το οικοδόμημα θα θυμίζει τα απομεινάρια της Αρχαίας Ολυμπίας! Πρέπει μαζί να φτάσετε στην κορυφή!

Να κατανοείτε την κούραση: Είναι μία κοπιαστική διαδικασία, πολλαπλές υποχρεώσεις και τα φορτία που πρέπει να κουβαληθούν βαριά και αφόρητα. Αν όμως μαζί και οι δύο βάζουν πλάτη;

Να ξαναχτίζετε: Πολλά πράγματα δεν ξέρεις πως θα βγουν, θα γίνουν και λάθη. Μαθαίνεις, διορθώνεις ό,τι μπορείς, ξαναχτίζεις απ΄ την αρχή!

Να είναι η μόνη σας επιλογή: Αν δεν σου αρέσει και πολύ το πλακάκι που θα μπει, μην πας κατευθείαν στης μαμά σου, ή στης κοπελιάς απέναντι. Αυτή η εποχή έχει πολλά να σου προσφέρει, μα και να σε παρασύρει! Κοιτάς όλο το οικοδόμημα και κάνεις και τα στραβά τα μάτια όπου χρειαστεί!

Τα κάνετε πρόχειρα: Δεν είναι αγγαρεία. Θυμάσαι το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια. Τα δύο βιάζονταν, είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι και έκαναν σπίτια από άχυρα και ξύλα. Αυτά σαν ήρθε ο κακός ο λύκος κινδύνεψαν πολύ!

Και χτίστης και σοβατζής και ηλεκτρολόγος και…: Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να σου προσφέρει ή να βρεις σ’ αυτόν τα πάντα. Οι σημερινές ανάγκες είναι μεγάλες, όμως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι και δράσεις γύρω σου.

Ρουτίνα: Θα κάνεις και τα διαλείμματα σου. Με νερό, με κολατσιό, με μεσημεριανό. Οι άνθρωποι αν και ζητάνε σταθερότητα, έρχεται η στιγμή που μπουχτίζουν. Θέλουν να ζήσουν απροβλημάτιστα. Άλλαξε κουρτίνες, βάλε τριαντάφυλλα στα βάζα, άλλαξε φόντο στο κρεβάτι ….μα όχι καβαλιέρο.

Η αγάπη: Κάθε πράξη που σε βγάζει από τον εγωκεντρικό εαυτό σου και σε κάνει να βλέπεις, να αισθάνεσαι τι υπάρχει πέρα από εσένα, λέγεται αγάπη. Είναι πράξεις και έτσι μετριέται. Όμως η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί. Αυτή είναι η θέρμανση του σπιτιού σου!

Σαν μπεις λοιπόν σ’ αυτή τη διαδικασία να οικοδομήσεις και εσύ, να ξέρεις είναι δύσκολο. Είναι ευθύνη. Δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Ξεκινάς όμως με όνειρα, με χαρές, με γλέντια! Ελπίζεις, κοιτάς τα παιδιά σας και ό,τι άλλο έχετε αποκτήσει μαζί και ξέρεις, λες: «Έχουμε καταφέρει και εμείς κάτι»!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ