2024-02-08 22:14:31
Φωτογραφία για Ιερομόναχος Παΐσιος Αγιορείτης: Για τον γάμο των ομοφυλόφιλων - Σήμερα η αμαρτία έγινε μόδα και τώρα τείνει να γίνει και θεσμός
Γράφει ο ιερομόναχος Παΐσιος

‘Όντως ζούμε σε δύσκολα χρόνια ̇ ίσως στους εσχάτους καιρούς. Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στα χρόνια μας ήταν αδιανόητα πριν, και επαληθεύονται πολλές προφητείες των Αγίων μας. 

Αυτά που μέχρι σήμερα τα θεωρούσαμε αυτονόητα καταργούνται. Ανατρέπονται όχι μόνον ανθρώπινοι νόμοι αλλά και φυσικοί, απαραίτητοι για την σύσταση του ανθρωπίνου γένους, και εισηγούνται άλλοι νέοι και αντιευαγγελικοί.

Αναφέρομαι ειδικότερα στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ένα θέμα που πολυσυζητιέται σήμερα και επίκειται – ως μη ώφειλε – να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Αν είναι δυνατόν! Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, σ ’αυτήν την πατρίδα που την ζηλεύουν όλοι με αυτήν την παράδοση, με αυτή την Ιστορία και κληρονομιά, με τόσο πλήθος Αγίων παλαιών και συγχρόνων.

Και λένε πολλοί και προβάλλουν το επιχείρημα – πολύ αστείο και τελείως ανίσχυρο – ότι ζούμε στα δυο χιλιάδες τόσο χρόνια ̇ δεν ζούμε στα χρόνια των παππούδων μας. Μα οι μεγάλες αξίες δεν χάνουν ποτέ την αξία τους ̇ μένουν αναλλοίωτες και ισχύουν πάντοτε, και αντέχουν εις όλους τους χρόνους και καιρούς, χθες και σήμερον και εις τους αιώνας.


Όπως και στα Μαθηματικά μιλάμε για τα αξιώματα, για τα οποία δεν μπορούμε να πούμε ότι σήμερα δεν ισχύουν επειδή προχώρησε η επιστήμη.

Όντως στις ημέρες μας επαληθεύεται η προφητεία του Μ. Αντωνίου (πριν από 1700 χρόνια) «Θα έλθει καιρός που όλοι οι άνθρωποι θα μαίνονται, και θα είναι ένας (= ολίγοι) που δεν θα μαίνεται, και θα λένε οι άλλοι ̇ ούτος μαίνη», εκεί φθάσαμε δυστυχώς. Και ο γέροντας,ο σύγχρονος Άγιός μας, ο π. Παΐσιος, έλεγε ότι σήμερα η αμαρτία έγινε μόδα και τώρα τείνει να γίνει και θεσμός. Και ο θεσμός αυτός (των ομοφυλοφίλων) προβάλλεται σε βαθμό που εγγίζει – αν δεν ξεπερνά- τα όρια της αναισχυντίας και δυστυχώς πολλές φορές με την κάλυψη της Πολιτείας!

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι δεν τους πήρε όλους το ποτάμι. Υπάρχουν και ακούγονται και υψώνονται υγιείς φωνές, που δεν συμφωνούν με το προς ψήφισιν νομοσχέδιον και ακούγονται αυτές οι φωνές και από τον πιστό λαό και από την Εκκλησία μας, αλλά και από αρκετούς πολιτικούς.

Και επειδή δεν είναι εύκολο ν ’αναφέρουμε όλους αυτούς που πράγματι αξίζουν τον έπαινον όλων μας για το θάρρος και την ομολογία τους, θα περιορισθώ μόνον στον αγαπητό και εξοχώτατο πρώην Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον, παρεμπιπτόντως, ο Άγιος Παΐσιος ονόμαζε Μακκαβαίο, τίτλο πολύ πιο τιμητικό και ανώτερο από Πρόεδρο και Πρωθυπουργό (για όσους ξέρουν).

Ανέφερε λοιπόν ο κ. Σαμαράς υψώνοντας την φωνή του με θάρρος (όχι με θράσος) στις δηλώσεις του για το εν λόγω θέμα, ότι το παιδί έχει ανάγκη και από τα δύο γονεϊκά πρότυπα, τα απ’ αιώνων παραδεδομένα και αναντικατάστατα του Πατέρα και της Μητέρας (ιερά πρόσωπα).

Και εύχομαι να φωτίσει ο Θεός να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, για να έλθει και πάλι η Ευλογία Του Θεού στις οικογένειες, στην πατρίδα μας που ιδιαίτερα ευδοκεί ο Θεός, και σε όλον τον κόσμον. Αμήν.

Πηγή: pellanews
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ