2012-05-25 22:23:18
Φωτογραφία για Δύο σχέδια έκακτης ανάγκης για μην καταρρεύσει το δημόσιο...
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν λάβει, τα δημόσια έσοδα παρουσιάζουν... πλήρη κατάρρευση τον Μάιο, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, τα έσοδα του δημοσίου εμφανίζουν τον τρέχοντα μήνα μείωση της τάξης του 25%-30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Πλέον το βάρος πέφτει στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, στις οποίες στηρίζονται οι ελπίδες για ανάκαμψη των εσόδων, καθώς με τη μέχρι στιγμής εικόνα το 70% εξ αυτών είναι χρεωστικές.

Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία φαίνεται να στερεύουν επικίνδυνα, η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει δύο σχέδια έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υπάρχει ρευστό μέχρι τις εκλογές: είτε την έκδοση ΕΓΔ 3-4 δισ. ευρώ είτε τον δανεισμό 2-3 δισ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Δραστηριότητας, τα οποία προορίζονται για το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ