2017-12-06 10:39:45
Φωτογραφία για ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο συγκεντρώσεις στα Προπύλαια, στις 12:00 και στις 18:00, θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συναγερμό για την αποφυγή επεισοδίων στο περιθώριο των εκδηλώσεων. Για τη διασφάλιση της τάξης θα διατεθούν περίπου 2.500 αστυνομικοί. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, τόσο κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και πορειών που θα ακολουθήσουν, όσο και το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων κλειστός θα είναι από τις 12:00 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και από τις 16:00 ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν κάποιοι να προκαλέσουν επεισόδια σήμερα, δεδομένου ότι στην πορεία για το Πολυτεχνείο, με εξαίρεση όσα συνέβησαν μετά στα Εξάρχεια, δεν υπήρξαν εντάσεις. Για τον λόγο αυτόν είναι σε επιφυλακή όλη σχεδόν η δύναμη των ΜΑΤ, ενώ ήδη από την Τρίτη ξεκίνησαν περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας  για τον εντοπισμό τυχόν «ύποπτων κινήσεων».


Εννέα χρόνια μετά η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση

Εν τω μεταξύ, κοινή δήλωση εξέδωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του. «Εννέα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς, Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση» αναφέρουν στη δήλωσή τους προσθέτοντας: 

«Όχι μόνο με την επικύρωση της πρωτόδικης καταδίκης των ενόχων, την οποία αξιώνει η οικογένεια του Αλέξανδρου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, σε μια δίκη που εδώ και ένα χρόνο γίνεται σε καθεστώς πλήρους παρασιώπησης, με επόμενη δικάσιμο την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. Αλλά και με τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας όλων των πολιτών απέναντι στην αστυνομική βία, με την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπαιτίων για πράξεις αστυνομικής βίας, όσο υψηλόβαθμοι κι αν είναι. Ένα αίτημα επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ».

Υπογραμμίζουν, τέλος, ότι «το χέρι του Κορκονέα όπλισε και η προηγούμενη ατιμωρησία. Κι αυτό, καλό είναι να μην το ξεχνάει κανείς».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ