2017-12-22 15:04:12
Φωτογραφία για Γέμισε το στομάχι σου μετά τη γυμναστική για να δεις αποτέλεσμα!
Μετά από έντονη άσκηση δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να παραλείπεις το φαγητό! Μετά το γυμναστήριο το σώμα σου χρειάζεται πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός σου χρειάζεται μέσα σε 30 λεπτά μετά τη γυμναστική φαγητό προκειμένου να μεγιστοποιήσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την αποκατάσταση των μυών, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να φας, μετά κι από ένα γρήγορο ντους είναι η πρωτεΐνη.  Κοτόπουλο, ψάρια, άπαχο κρέας και αυγά είναι ό,τι χρειάζεσαι.  Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση που παραλείψεις το φαγητό;

Βασικά..πολλά!

Επίδραση στο πνεύμα!

Αν το μυαλό σου δεν λειτουργεί καλά μετά από έντονη άσκηση, ίσως να έχεις χαμηλά επίπεδα γλυκόζης καθώς το σώμα σου χρησιμοποιεί ενέργεια όταν γυμνάζεσαι, με αποτέλεσμα μετά την άσκηση να νιώθεις εξαντλημένος. Ως εκ τούτου, πολλοί αθλητές αναζητούν τρόπους για την αναπλήρωση αυτών των ηλεκτρολυτών.


Για να αντισταθμίσεις τη ζάλη, την ψυχική κόπωση ή τον πιθανό αποπροσανατολισμό εξαιτίας του χαμηλού σακχάρου στο αίμα, μπορείς να φας για παράδειγμα μια μπανάνα. Μπορεί επίσης, να θες να χτυπήσεις όλους αυτούς που βρίσκονται γύρω σου. Έχει αποδειχθεί πως όταν χρειάζεσαι γλυκόζη, τότε έχεις νεύρα, πολλά νεύρα!

Γενικότερα, όμως, όταν ο εγκέφαλός σου έχει βγει off τότε μπορεί πραγματικά να επηρεαστεί η διάθεσή σου και οι σκέψεις σου.

Φυσικές επιδράσεις

Αν νιώθεις λίγο κουρασμένος, αυτό δεν οφείλεται μόνο στην γυμναστική. Είναι πραγματικά επειδή δεν εφοδίασες τον οργανισμό σου όπως θα έπρεπε. Μπορεί επίσης να χρειάζεσαι νερό, καθώς το σώμα σου έχει αφυδατωθεί λόγω του ιδρώτα.

Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι χαμηλότερα, τότε κινδυνεύεις από υπογλυκαιμία. Επιπλέον, αν δεν τρως μετά τη γυμναστική αυτό μπορεί να σε επιβαρύνει μακροπρόθεσμα. Η ενέργεια σου θα μειώνεται και το ίδιο και οι αποδόσεις σου. Όταν οι μύες είναι πιο αδύναμοι, τότε είναι πιο πιθανό να τραυματιστείς.

Τι πρέπει, λοιπόν, να φας;

Το καλύτερο που μπορείς να φας είναι απλοί υδατάνθρακες σε συνδυασμό με μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Ενώ τρεις με τέσσερις ώρες μετά πρέπει να φας ένα καλό, ισορροπημένο γεύμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ