2017-12-23 07:41:29
Φωτογραφία για Τα αστεία περιστατικά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού
Oικογενειακά και φιλικά τραπέζια. Το κοινό τους; Μιλάμε για ετερόκλητη ομάδα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και πρέπει να συμβιώσει ειρηνικά. Σου φάνηκε σαν μία ακαδημαϊκή ανάγνωση; Δεν έπιασε ο Ζουράρις τα πλήκτρα αλλά κάπως έτσι πάει αν το σκεφτείς. Και δώσε βάση στην ειρηνική συμβίωση.

Λίγα νομίζεις έχουν συμβεί γύρω από πλουσιοπάροχα τραπέζια με πρώτα, δεύτερα, τρίτα πιάτα, ορεκτικά, επιδόρπια και λικέρ για τη χώνεψη; Ιστορίες ελληνικής καθημερινής τρέλας πάνω από μία πιατέλα γαλοπούλα. Αστεία περιστατικά που θυμάσαι και κάθε χρόνο που μαζεύεστε τα συζητάτε και γελάτε.

Στα χριστουγεννιάτικα μαζέματα γίνονται και τα καλύτερα. Εκεί πάνω στο ‘χρόνια πολλά’ μπορεί να ακουστούν ατάκες και θα γράψουν. Θυμήσου κάποια από τις περασμένες χρονιές που βρεθήκατε όλοι μαζί. Δεν έχει σημασία ποιος σας κάλεσε, σημασία έχει τι ωραία παρέα έγινε. Και οι παραφωνίες ξεκινούν. Το αλατοπίπερο.


Όλες εκείνες οι φορές που το σόι ήθελε να μάθει αν παντρεύεσαι

Και ανοίγεις την πόρτα. Φιλιά σε θείους και θείες. Παίρνεις τα παλτό, τους προσφέρεις ένα γλυκάκι για το καλωσόρισμα. Περιμένεις να πετάξουν την ατάκα. Και το λέει. ‘’Εσύ, βρε Ελένη ακόμα μόνη σου; Πότε θα βρεις ένα καλό παιδί. Όχι πως σε πήραν τα χρόνια, αλλά.’’ Αυτό το αλλά είναι το αγαπημένο της. Λένε, λένε, λένε και στο τέλος αλλά. Φυσικά και όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι περίμεναν να ξεκινήσει η κουβέντα για την αποκατάσταση με εμβόλιμα ράφια και γάτες γύρω από κουνιστές καρέκλες. Μόλις ακούστηκε η φράση ‘’εσύ Ελενάκι’’ πέσατε όλοι στα πατώματα από τα γέλια. Εσύ κατά τη διάρκεια κουνούσες το κεφάλι με συμπάθεια. Άντε και του χρόνου.

Τα μακαρόνια ολικής άλεσης και ο θείος που την πάτησε

Το τραπέζι στρώθηκε και ο θείος έλεγξε τα πιάτα ενώ εσύ έλεγες ‘’φέτος σας έχω ετοιμάσει υπέροχα μακαρόνια ολικής άλεσης Misko.’’ Σχεδόν αλληθώρισε και δήλωσε πως αποκλείεται να φάει και θα αρκεστεί μόνο στη σαλάτα. Θα έτρωγε και θα έλεγε κι ένα τραγούδι. ‘’Για εσένα έχω φτιάξει από τα άλλα, μην ανησυχείς καθόλου.’’ Πήγες στην κουζίνα και γέμισες το πιάτο του με μακαρόνια ολικής άλεσης. Σερβίρισμα. Την κατάποση της πρώτης μπουκιάς συνόδευσε ένα παρατεταμένο μμμμμμ και το εξής: ‘’Αυτά είναι μακαρόνια.’’ Προσπάθησες να πνίξεις τα γέλια σου αλλά ήταν αδύνατο. Όλοι κατάλαβαν τι είχε μόλις συμβεί, ακόμα και ο θείος. ‘’Καθάρισε’’ το πιάτο και ζήτησε δεύτερη μερίδα.

Ποιος πήρε το τυρί;

Επειδή είσαι και νοικοκυρά από τις λίγες έχεις στην κατάψυξη τριμμένο τυρί. Έλα όμως που μαζί με το τυρί είχες τη φαεινή ιδέα να αποθηκεύσεις και τριμμένο αμύγδαλο για το αγαπημένο κέικ της φίλης σου της Χριστίνας. Η παραμονή των Χριστουγέννων θα σας βρει μαζί για αυτό και ετοίμασες μία πλούσια μακαρονάδα με κιμά και κέικ με σοκολάτα. Κάτι όμως μπέρδεψες και το τυρί μπήκε στο κέικ και το αμύγδαλο πάνω από τα μακαρόνια. Τα έφαγαν, σου έδωσαν συγχαρητήρια και γονάτισες μπροστά στην πόρτα στην κουζίνα από τα γέλια αφού κατάλαβες το σφάλμα σου που τόσο εκθειάστηκε. Από τότε κάθε Χριστούγεννα που βρίσκεστε τρώτε γαλοπούλα. Ευνόητοι οι λόγοι.

Κάποιο λάθος έγινε με τα δώρα

Και το καλύτερο όλων, η στιγμή της ανταλλαγής των δώρων. Τα είχες περιποιηθεί και κάτω από κάθε σακούλα είχες γράψει το αρχικό γράμμα του ονόματος του παραλήπτη. Δίνεις το δώρο στον μπαμπά σου και μετά στην αδερφή σου την Κατερίνα. Hint: Ο μπαμπάς λέγεται Κώστας. Τα ανοίγουν ταυτόχρονα και βρίσκεται το Κατερινάκι με μία τραγιάσκα και ο μπαμπάς σου με ένα σέξι σετ εσωρούχων σε κόκκινο χρώμα, συμπεριλαμβανομένων ζαρτιέρων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ