2018-01-03 14:06:26
Φωτογραφία για Ιce Age: Έρχεται η μίνι εποχή των παγετώνων;
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι τα επόμενα 30 χρόνια ενδέχεται να ζήσουμε μια μίνι εποχή των παγετώνων Στην ταινία «Μετά την επόμενη μέρα», η Γη βάλλεται από μία σειρά ακραίων κλιματικών αλλαγών που επιφέρουν μία νέα εποχή παγετώνων. Αν και η ταινία γυρίστηκε το 2004, σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και μάλιστα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Πάντως δε θα είναι η πρώτη φορά στην μεταγενέστερη ιστορία που θα συμβεί κάτι τέτοιο, αφού παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε την περίοδο 1645-1700, πλήττοντας κυρίως τη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη.

Βέβαια κάποιοι εύλογα θα αναρωτηθούν πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον παρατηρείται το φαινόμενο του θερμοκηπίου: η παγκόσμια μέση θερμοκρασία αυξάνεται και οι πάγοι στους πόλους λιώνουν. Όμως όπως όλοι ξέρουμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ρώσοι και Βρετανοί ακαδημαϊκοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία της Γης θα αρχίσει να πέφτει από το 2021, με αποτέλεσμα να εισαχθούμε σε μια σύντομης διάρκειας εποχή παγετώνων. Για την ακρίβεια, προβλέπουν ότι η ενέργεια που εκπέμπει ο Ήλιος θα μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας και στον πλανήτη μας. 


Πού θα οφείλεται η κλιματική αλλαγή;

Η μείωση της ηλιακής ενέργειας οφείλεται στις αλλαγές που συμβαίνουν στο εσωτερικό του μαγνητικού πεδίου του ήλιου. Η ρωσίδα αστροφυσικός δρ. Ζάρκοβα και η ομάδα της ήταν οι πρώτοι που προέβλεψαν το φαινόμενο, πριν από δυο χρόνια, προκαλώντας τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ωστόσο, μετέπειτα έρευνες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Astronomy & Geophysics επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της. Σήμερα η δρ. Ζάρκοβα υποστηρίζει ότι οι επιστημονικές μελέτες της ομάδας της είναι κατά 97% ακριβείς και αφορούν τον πρώτο, έγκυρο επιστημονικό υπολογισμό της ηλιακής δραστηριότητας που θα επηρεάσει ανθρώπινες ζωές.

Αν όλα τα παραπάνω όντως επαληθευτούν, τότε δε θα αργήσει η μέρα που... θα κάνουμε σκι στη Βασιλίσσης Σοφίας, θα δούμε τον Κηφισό παγωμένο ολοσχερώς, και τα βουνά μας θα γίνουν άφαντα από το χιόνι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ