2018-01-06 20:01:19
Φωτογραφία για Οι τρεις ξένες γλώσσες που πρέπει να μάθεις σύμφωνα με έρευνα!
Μαθαίνουμε ξένες γλώσσες από παιδιά για πολλούς λόγους αλλά κυρίως για να μας προσφέρουν αύριο-μεθαύριο μια καλύτερη θέση εργασίας. Από μικρά πηγαίνουμε Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά με στόχο να μάθουμε όσες περισσότερες ξένες γλώσσες μπορούμε.

Τελικά, ποια γλώσσα (εκτός απ’ τα Αγγλικά που υπάρχουν παντού) μπορεί όντως να σε βοηθήσει να βρεις μια δουλειά και να σου εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον; 

Ως δεύτερη πιο ισχυρή γλώσσα στο παρελθόν θα επιλέγαμε τα Ισπανικά καθώς μπορείς να τα μιλήσεις και να συνεννοηθείς στις περισσότερες χώρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι καλύτερες γλώσσες που μπορείς να μάθεις είναι τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Mandarin.

Το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών και Γνώμης, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Heathrow στην Αγγλία παρακολούθησε 2.001 γονείς με παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών μαζί με μια επιπρόσθετη έρευνα με περισσότερους από 500 επιχειρηματικούς ηγέτες σε όλη την Αγγλία.


Περίπου το 45% των γονέων δήλωσαν ότι τα παιδιά τους δεν μιλούν δεύτερη γλώσσα ενώ το 19% δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν μια νέα γλώσσα. Ένας στους δέκα δήλωσε ότι τα παιδιά τους βρίσκουν πολύ δύσκολη την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας.

Η έρευνα βρήκε επίσης, πως τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Mandarin είναι οι τρεις γλώσσες που πρέπει να γνωρίζουμε σήμερα για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον σε λίγα χρόνια.

Οι γλωσσικές δεξιότητες μπορείς ν’ αυξήσουν το μισθό σου κατά πολύ, σύμφωνα με την έρευνα. Η καθηγήτρια της Αναπτυξιακής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και διευθύντρια των θεμάτων διγλωσσίας, Antonella Sorace, δήλωσε πως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες.

«Θεωρούμε πως η εκμάθηση μιας γλώσσας έχει τεράστια οφέλη στην ανάπτυξη ενός παιδιού ενώ είναι μια πραγματική επένδυση για το μέλλον» δήλωσε η κα Sorace.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσα σου “ανοίγει” το εγκέφαλο, μπορείς να μάθεις την κουλτούρα μιας άλλη χώρας, να κατανοήσεις τις διαφορές με τη δική σου, να γίνεις πιο ανοικτός και ανεκτικός και να κάνεις καινούργιες γνωριμίες “έξω” απ’ τα νερά σου! Γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα νιώθεις πιο ανεξάρτητος και μπορείς πολύ εύκολα να τα βγάλεις πέρα σε μια ξένη χώρα και να εκφραστείς!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ