2018-01-09 19:12:06
Φωτογραφία για Απόφαση - ντροπή για τον τάφο ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού
Το ανιστόρητο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκμεταλλευόμενο τη γενική αδυναμία του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν δέχτηκε να παραχωρήσει οικογενειακό τάφο για τον θρυλικό Μιχάλη Παπάζογλου και μάλιστα δίνει τη θέση του στο Α Κοιμητήριο σε νέο δικαιούχο.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει αίτημα προκειμένου να παραχωρηθεί οικογενειακός τάφος στον Μιχάλη Παπάζογλου. Στις 22 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δήμου και αποφάσισε όχι μόνο να μη γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα αλλά και να παραχωρηθεί ο τάφος του (12ο αρ. 591 του Α Κοιμητηρίου ) σε νέο δικαιούχο.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία απόφαση-ντροπή όχι μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά σε μία σπουδαία προσωπικότητα , έναν αγωνιστή που πάλεψε για καλύτερα ιδανικά .Κατά την αντίσταση ήταν βασικό στέλεχος της οργάνωσης του σαμποτέρ Γιώργου Ιβανόφ με τεράστια δράση, εγκλεισμό στις φυλακές Αβέρωφ και καταδίκη σε θάνατο που γλίτωσε με απόδραση και πολλά άλλα για τα οποία πρέπει να ενημερωθεί το Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων.

Πέραν του ότι ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών του Παναθηναϊκού ήταν παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού για όλη του τη ζωή. Στέλεχος ομοσπονδιών και ενώσεων και διαμορφωτής του χαρακτήρα του ελληνικού αθλητισμού στα πρώιμα χρόνια. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα έπρεπε να συνυπολογίσει το Δ.Σ. πριν πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση και όχι να λειτουργήσει για ακόμα μία φορά εχθρικά προς τον «Σύλλογο μεγάλο».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ