2018-01-17 18:49:59
Φωτογραφία για Τί αποφάσισε η Επιτροπή Διοικητικών Θεμάτων της ΠΟΑΣΥ
Η Επιτροπή επί Διοικητικών Θεμάτων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και μετά από συζήτηση αποφάσισε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση προβλημάτων όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια, τα πάρεργα και άλλα θέματα.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης:

Ειδικότερα ζητάμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 45/2008, περί υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού και τη θέσπιση πειθαρχικών μέτρων σε περίπτωση μη τήρησης των προβλεπόμενων. Τέθηκε δε εκ νέου το θέμα της μη τήρησης των όρων υγιεινής και ασφάλειας και η αναγκαιότητα της άμεσης πρόσληψης ιατρών εργασίας και ψυχολόγων για να καλύπτεται πλήρως σε επίπεδο πρόληψης η σωματική και ψυχική υγεία όλων των συναδέλφων μας.

Επίσης, με αφορμή τα νέα πάρεργα, όπως είναι η ανάθεση καθηκόντων ελέγχου και προστασίας του περιβάλλοντος με βάση το ν.4495/2017, άρθρο 30, ζητάμε την άμεση απόσυρσή του καθώς και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Τέλος, αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή-διερεύνηση της επίδρασης της επαγγελματικής εξουθένωσης και του άγχους στην ψυχική υγεία του αστυνομικού προσωπικού ώστε να αποστομώσουμε και επιστημονικά και τους πλέον κακόπιστους όσον αφορά την αναγνώριση του αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και να στερήσουμε οποιαδήποτε πρόφαση από όσους ακόμα παραβλέπουν είτε αρνούνται να διορθώσουν την επώδυνη αδικία που συντελείται εις βάρος μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ