2012-05-29 10:05:32
Φωτογραφία για Πυρά Αλ. Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ
Επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργατών του κλάδου μετάλλου στη Δραπετσώνα Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει, που λέει ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει «νέος αέρας», άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το Μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πραγματοποίησαν αντιμνημονιακή στροφή με τον όρο παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος τον ίδιο όρο, «έκανε πίσω κατά κράτος», μιλώντας για τροποποίηση του Μνημονίου και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα, ως ο κύριος φορέας μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος στις 17 Ιουνίου, ο λαός, ακόμα κι αν ψηφίσει τα ίδια κόμματα, στην πραγματικότητα, να έχει ενισχύσει τη συντηρητική στροφή των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που θα είναι "θάνατος" στην πορεία», ανέφερε η κ
. Παπαρήγα, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας της πως «αν το κίνημα μείνει θεατής του "πηγαινέλα" στις Βρυξέλλες, οι βιομήχανοι εν τω μεταξύ, θα έχουν αλλάξει τα φώτα στην εργατική τάξη με τις ατομικές συμβάσεις και την ατομική τρομοκρατία».

Έκανε επίσης λόγο για τυχοδιωκτισμό που μπερδεύει τον κόσμο για το ποιος επιθυμεί ή όχι τη συνεργασία, καθώς, όπως είπε, «όταν πας να συνεργαστείς ο καθένας βάζει τις θέσεις του για να πει ο άλλος "όχι"».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος κάλεσε τέλος σε ανάκτηση του «χαμένου εδάφους» από το ΚΚΕ, «διότι», όπως είπε, μετά τις 18 Ιουνίου ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δοθεί πίστωση χρόνου, κάτι που θα είναι ολέθριο, στην όποια καινούργια κυβέρνηση σχηματιστεί».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ