2018-02-06 18:01:09
Φωτογραφία για Αυνανισμός: Γιατί μας κάνει καλό
Κι όμως έχει πολλά οφέλη τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Από μόνη της η λέξη αυνανισμός αποτελεί θέμα ταμπού, παρά τη σεξουαλική απελευθέρωση των τελευταίων ετών. 

Ίσως έχετε ακούσει τις φήμες ότι ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως στείρωση ή κώφωση, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

 Η αυτοϊκανοποίηση έχει πολλά οφέλη, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. 

Όμως στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με το γυναικείο φύλο και όλα όσα προσφέρει ο αυνανισμός.

Σύμφωνα με μελέτες περισσότερο από το ήμισυ των γυναικών στην Αμερική αυτοϊκανοποιούνται τουλάχιστον μια φορά κάθε 3 μήνες και κυρίως οι ανύπαντρες. Και φυσικά πράττουν πολύ σωστά γιατί αυνανισμός μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Ας δούμε παρακάτω τα οφέλη που μπορεί νας μας χαρίσει.

Καταρχάς βοηθάει το μυαλό και το σώμα. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη των λοιμώξεων της μήτρας και μπορεί να έχει μια κατευναστική δράση στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, ο αυνανισμός συμβάλει στην απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμόνες που αυξάνουν την καλή διάθεση και μειώνουν το στρες.


Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι με την αυτοϊκανοποίηση έχουν λιγότερους ή και καθόλου πόνους κατά την έμμηνο ρύση. Επιπλέον, κατά την εμμηνόπαυση βοηθάει στην υγρασία του κόλπου και στην ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας, διότι αυξάνει την ροή του αίματος.

Ο αυνανισμός είναι μια από τις πιο καλές θεραπείες κατά την αϋπνίας. Και ο λόγος είναι ότι απελευθερώνονται ορμόνες που βοηθάνε τη γυναίκα να είναι πιο ήρεμη, γεγονός που της επιτρέπει να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Και φυσικά ο αυνανισμός εκτός από την ενίσχυση της υγείας, μπορεί να δώσει μια χείρα βοηθείας στο ζευγάρι. Η γυναίκα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σώμα της, να μάθει τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει, αλλά και έρθει πιο κοντά με το σύντροφο της. Καταλήγοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτή η ανοικτή επικοινωνία που απαιτείται όταν τα ζευγάρια αυνανίζονται μαζί, βελτιώνει τον ερωτική τους σχέση. Αφεθείτε στο ταξίδι του έρωτα και πειραματιστείτε με τον εαυτό σας καθώς και με τον αγαπημένο σας. Ο αυνανισμός είναι μέρος μιας υγιής σεξουαλικής ζωής.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ