2018-02-07 15:19:54
Φωτογραφία για ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλωσόρισαν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο για τον σχηματισμό ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς και χαιρέτισαν την από καιρό αναμενόμενη ανακοίνωση, λέγοντας ότι δίνει ώθηση στην Ένωση ως σύνολο. «Συμφωνία συνασπισμού στη Γερμανία: καλά νέα και για την Ευρώπη!», έγραψε στο Twitter ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

«Τιμώ το εποικοδομητικό πνεύμα των φίλων μου από το SPD», πρόσθεσε ο Γάλλος σοσιαλιστής, αναφερόμενος στους Σοσιαλδημοκράτες που συμφώνησαν να ανανεώσουν τον συνασπισμό υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, παρά τις ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την εκλογική τους βάση.

Ο Γερμανός επιτελάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάιρ, χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τους Χριστιανοδημοκράτες, στο κόμμα των οποίων ανήκει και ο ίδιος.


«Μια συμφωνία 170 σελίδων για τέσσερα χρόνια, που ανοίγει με ένα ισχυρό κεφάλαιο για την Ευρώπη και έχει πολυάριθμες αναφορές στο πλαίσιο της Ε.Ε. σε όλα τα κατά τομείς κεφάλαια», έγραψε στο Twitter ο Σελμάιρ και συνόδευσε το μήνυμα με τις σημαίες της Γερμανίας και της Ε.Ε.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος ηγείται της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγραψε στο Twitter: «Καλό σινιάλο από το Βερολίνο προς τον λαό και ολόκληρη την Ευρώπη: η μελλοντική γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει για μια ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή άποψη και μια απάντηση στους λαϊκιστές».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ