2018-02-08 12:14:28
Φωτογραφία για Νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών...κ. Υέθα Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα
Την 18 Μαϊ 2017 ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωνε στην Ολομέλεια της Βουλής «Πριν από λίγο, η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, δέχθηκε και για πρώτη φορά τα

στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Και τα νυχτερινά. Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι τελικά, οι αποδοχές των στελεχών θα είναι πολύ καλύτερες από ο,τι ήταν στο παρελθόν”

Οκτώ μήνες μετά και ενώ δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση  ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής NΔ κ. Στέργιος Γιαννάκης, κατόπιν εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα την «Αποζημίωση της νυκτερινής και υπερωριακής απασχόλησης προσωπικού» μας επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά  «ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική……  η έκδοση της οικείας ΚΥΑ  για την καταβολή της αποζημίωσης αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία επειδή η φύση της αποζημίωσης και η δομή του ΥΠΕΘΑ επιβάλλουν την διακλαδική επεξεργασία του θέματος και τη μελέτη πολλών παραμέτρων λόγω των ιδιαιτεροτήτων εκάστου Κλάδου, σε συνδυασμό με τη πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τις εγγραφείσες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Tου Λοχαγού ε.α (Ο) Ηλία Νατσιούλα, Απόφοιτου Οικονομικού ΣΣΑΣ και Οικονομικού Σύμβουλου της ΕΣΠΕΘ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ