2018-02-08 22:30:23
Φωτογραφία για Ενταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ΑΕΚ τζήδες και κατοίκους του Γραμματικού
Καυγάς για το αν θα προηγείτο στην ημερήσια διάταξη το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού

ή αυτό του γηπέδου της ΑΕΚΗ εισβολή κατοίκων του Γραμματικού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα γινόταν συζήτηση για την υπογειοποίηση του γηπέδου της ΑΕΚ, είχε ως συνέπεια να υπάρξει μεγάλη ένταση με Ενωσίτες.

ανατολική ακτή, idea studio, anatakti,

Ενα από τα θέματα που θα συζητούσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η υπογειοποίηση που θα πρέπει να γίνει για την «Αγιά Σοφιά» και κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν ένας χαμός. Εγινε όμως, μετά την εισβολή κατοίκων του Γραμματικού, οι οποίοι ζήτησαν να συζητηθεί εκείνη την στιγμή το θέμα του ΧΥΤΑ, το οποίο ήταν εκτός ημερησίας διάταξης. Αυτή η απαίτηση των κατοίκων προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ που ήταν εκεί, με συνέπεια να υπάρξει ένταση και κάποιοι φέρονται να πιάστηκαν και στα χέρια, μπροστά στα μάτια των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Θωμά Μαύρου που ήταν εκεί. Επειτα από όλα αυτά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε να μεταθέσει την συζήτηση για την 1η Μαρτίου.


Το πρόβλημα, βασικά, δημιουργήθηκε επειδή οι κάτοικοι του Γραμματικού θεωρούσαν ότι το δικό τους θέμα με το ΧΥΤΑ είναι πολύ πιο σημαντικό και θα πρέπει να συζητηθεί αυτό και όχι η υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να υπάρξει η αντίδραση των οπαδών της Ενωσης και να φτάσουμε στην μετάθεση της συζήτησης για τον Μάρτιο.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, φώναξαν συνθήματα και τοποθέτησαν μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία ακούγονταν οι εξαγγελίες της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, όταν πριν από 3 χρόνια η ίδια υποστήριζε ότι η κατασκευή του αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα και ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί.

Δεν ξεκίνησε ποτέ η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της υπογειοποίησης του γηπέδου της ΑΕΚ. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης κάτοικοι του Μαραθώνα που διαφωνούν με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό έκαναν κατάληψη στην έδρα, σήκωσαν πανό και απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα τους.

Η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται όταν το συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το εν λόγω ζήτημα την 1η Μαρτίου, όμως στη συνέχεια οι κάτοικοι απαίτησαν να κάνουν κάποιες τοποθετήσεις και σήμερα, υποστηρίζοντας ότι κι άλλες φορές έχουν πάρει υποσχέσεις.

Στη συνεδρίαση βρίσκονταν από την πλευρά της ΑΕΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου, αντιπροσωπία των παλαιμάχων (μεταξύ αυτών οι Μαύρος, Σεραφείδης, Καραφέσκος, Γεωργαμλής), αλλά και ο υπεύθυνος του τμήματος Άρσης Βαρών της ΑΕΚ (και πρόεδρος του προσφυγικού συλλόγου Ρίζες) Νίκος Καραμπουρνιώτης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ