2018-02-08 22:12:04
Φωτογραφία για Δώρα Ζέμπερη: Ραγδαίες εξελίξεις - Σοβαρές ενδείξεις ότι υπήρχε και δεύτερος δράστης
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, μαχαιρωμένη 14 φορές Ποιος βρίσκεται πίσω από την άγρια δολοφονία της εφοριακού; Υπήρχε και δεύτερος δράστης στο άγριο έγκλημα; Είναι το μαχαίρι της δικογραφίας το όπλο που έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης εφοριακού; Τα ερωτήματα γύρω από το θάνατο της άτυχης Δώρας είναι πολλά και οι οικείοι της περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις, για να ηρεμήσει, όπως λένε, η ψυχή της Δώρας.

Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια της άτυχης 32χρονης εφοριακού έχει διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων στην υπόθεση και ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος, Μανώλης Σοροπίδης, αναμένεται να περάσει ξανά την πόρτα του ανακριτή προκειμένου, όπως αναφέρει η Espresso, να αναγνωρίσει τον αστυνομικό που κατονομάζει ως έναν εκ των ηθικών αυτουργών που του ανέθεσαν τη «βρόμικη δουλειά».


Έτσι, τα νέα ευρήματα των Αρχών από τη λήψη βιολογικού υλικού κάτω από τα νύχια της άτυχης γυναίκας γεννούν ερωτήματα για το εάν ο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπίδης έδρασε έχοντας συνεργό. Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτά, εντοπίστηκε το «ορφανό» DNA άγνωστου μέχρι στιγμής προσώπου, με το οποίο φαίνεται πως ήρθε σε επαφή η 32χρονη, χωρίς ωστόσο αυτό να λειτουργεί απαλλακτικά για τον 58χρονο κατηγορούμενο. Και αυτό καθώς το δικό του DNA, μαζί με βιολογικό υλικό της Δώρας, έχει εντοπιστεί στις ματωμένες χαρτοπετσέτες με τις οποίες ο καθ’ ομολογία δολοφόνος σκούπισε τα χέρια του μετά το έγκλημα και στη συνέχεια τις πέταξε στον χώρο του νεκροταφείου.

Πάντως, στην τελευταία συμπληρωματική απολογία που έδωσε στον ανακριτή ο Σοροπίδης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η Δώρα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την άφησε και πως «άλλοι αποτελείωσαν τη δουλειά».

«Τα ευρήματα χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης»

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ο ανακριτής διόρισε τον γενετιστή και μοριακό βιολόγο Γιώργο Φιτσιάλο ως τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του θύματος. Καλείται να αναλύσει το ορφανό δείγμα DNA στα νύχια της άτυχης εφοριακού, που εντόπισε η τεχνική πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας.

Πρόκειται να παραλάβει όλα τα ευρήματα άμεσα για να έχει μία γενικότερη εικόνα. Το πόρισμα του αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Η έρευνα του κ. Φιτσιάλου θα δώσει την απάντηση στο ερώτημα αν τελικά υπήρξε δεύτερος δράστης στη δολοφονία στο Β’ νεκροταφείο.

«Υπάρχουν ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας. Προς το παρόν έχουμε σοβαρές ενδείξεις αλλά για να γίνουν αποδείξεις θα πρέπει να κάνουμε επεξεργασία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», ανέφερε στο STAR ο Γιώργος Φιτσιάλος, διδάκτωρ γενετιστής και πραγματογνώμονας ανάλυσης DNA.

Στον ανακριτή δύο νέοι μάρτυρες – κλειδιά

Ο κύκλος των μαρτύρων διευρύνεται στην πολύκροτη υπόθεση, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων. Μάλιστα, το πρωί κατέθεσε στον ανακριτή φίλη της άτυχης κοπέλας, η οποία μάλιστα είχε κάνει πρακτική της εξάσκηση στο ίδιο τμήμα ελεγκτών της εφορίας του Πειραιά, όπου εργαζόταν η Δώρα.

«Η κοπέλα γνώριζε και περαιτέρω ζητήματα και πέρα από το εργασιακό της κομμάτι. Η μαρτυρία της θα διαφωτίσει και γενικότερα για τη Δώρα», είπε η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 32χρονης εφοριακού στο STAR.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει και η στενότερη φίλη της Δώρας και συνάδελφος της από την Ά ΔΟΥ Πειραιά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ