2018-02-09 08:25:10
Φωτογραφία για “Είστε αναξιόπιστοι” λέει στους Ευρωπαίους το τουρκικό ΥΠΕΞ! Οργισμένη ανακοίνωση
Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του επιχειρεί να απαντήσει στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά

και για την εισβολή στη βόρεια Συρία.Χαρακτηρίζει αναξιόπιστο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάνει…μαθήματα δημοκρατίας στη Δύση!

Η ανακοίνωση – απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για να δικαιολογήσει όσα αδικαιολόγητα γίνονται, επικαλείται “τις σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας που έχει να αντιμετωπίσει” από τις “τρομοκρατικές οργανώσεις” όπως γράφει, βάζοντας στην ίδια μοίρα με το Ισλαμικό Κράτος, τους γκιουλενιστές, το PKK και το YPG.

“Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα αβάσιμων ισχυρισμών που προέρχονται από διάφορες πηγές”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι παραβλέπει το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 που είχε στόχο την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.


Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει όσα γίνονται στην Τουρκία, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος ως …αποτελεσματικά μέτρα που εντάσσονται στο “καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το οποίο στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη των απειλών κατά της ύπαρξης του κράτους μας και του δικαιώματος του έθνους μας στη δημοκρατική ζωή… “

Επιπλέον το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι “το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, δεν είναι μέθοδος που υιοθετείται μόνο από τη χώρα μας, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και από κράτη μέλη της ΕΕ για λόγους εθνικής ασφάλειας”.

Όσο για την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στη βόρεια Συρία η Τουρκία επικαλείται …το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα! Κατηγορεί τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ότι είναι ανίκανα να κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Τουρκία από τους Κούρδους, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες. Και βέβαια υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους ότι και αυτοί έχουν αποδεχτεί αυτόν το χαρακτηρισμό. Στο τέλος της ανακοίνωσης μάλιστα…επιπλήττει τους Ευρωπαίους που επιτρέπουν στους Κούρδους να διαμαρτύρονται με τις σημαίες τους στις χώρες τους και χαρακτηρίζει το ψήφισμα άκυρο, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει χάσει κάθε αξιοπιστία.

πηγή: militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ