2018-02-09 14:52:07
Φωτογραφία για 5 τρόποι που μια Γαλλίδα δείχνει πως αγαπά τον εαυτό της
Η λέξη "self-care" ανήκει σίγουρα στις "καραμέλες" των millennials. Πλέον δε φοβόμαστε να ξοδέψουμε χρήματα σε αρωματικά κεριά, matcha lattes και κινόα. Ο διαλογισμός είναι trending-now κι αν δεν λάμπεις εξαιτίας της... αυτοπεποίθησης που αποπνέεις, τότε κάτι δεν κάνεις καλά. Στο Instagram μοιραζόμαστε φωτογραφίες με #notfilter ή selfies με τις ραγάδες μας σε κοινή θέα γιατί το έκαναν και οι διάσημες bloggers.

Αν και συμφωνούμε με όλα τα παραπάνω (τα κάνουμε κι εμείς) και πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικά και προωθούν νέες ιδέες όσον αφορά στο body-positive κίνημα και την υγεία γενικότερα, αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι πως η έννοια του self-care είναι σχεδόν... άκυρη μέσα στην παριζιάνικη κουλτούρα.

Οι Γαλλίδες δεν ξοδεύουν περιουσίες για personal training ούτε μαγειρεύουν στο repeat την τελευταία τάση στo healthy eating. Ο τρόπος που οι Γαλλίδες φροντίζουν τους εαυτούς τους είναι απλός, ιδιωτικός και δεν ένεχει καμία on trend προσέγγιση. Αξίζει να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, χωρίς απαραίτητα να θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που φροντίζεις εσύ τον εαυτό σου - ελπίζουμε πως το κάνεις, έτσι κι αλλιώς.


1. Ενδίδουν τακτικά σε ό,τι τις ικανοποιεί

Δεν επιλέγουν το φαγητό τους με βάση τα άρθρα που διαβάζουν στα περιοδικά. Μία Γαλλίδα δε φοβάται να πιει ένα ποτήρι κρασί με το μεσημεριανό της ή να φάει ένα εκλαίρ μετά το γραφείο, πολύ απλά, επειδή το θέλει. Ακριβώς, επειδή δεν "πολεμά" ενάντια στις λιγούρες της, σπάνια θα συναντήσεις μια Γαλλίδα να το παρακάνει με το φαγητό. Απολαμβάνει κάθε μπουκιά και δε μισεί τον εαυτό της, όταν ενδώσει σε κάτι με πολλές... θερμίδες.

2. Αποδέχονται τις ατέλειες τους και δεν προσπαθούν να τις αλλάξουν

Όλες οι γυναίκες έχουμε ανασφάλειες. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά στο πώς τις διαχειριζόμαστε. Για παράδειγμα, αν μία Γαλλίδα έχει κενό στα δόντια, αντί να βάλει σιδεράκια, θα αναδείξει το κενό στα δόντια σαν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει, πως δεν υπάρχουν Γαλλίδες που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Η Βρετανίδα Georgia May Jagger ή η Αμερικανίδα Lautton έγιναν διάσημες εξαιτίας του κενού στα δόντια που επέλεξαν να μη διορθώσουν. Και πολύ καλά έκαναν.

3. Φορούν ό,τι τις κάνει να αισθάνονται όμορφα

Δεν είναι τυχαίο που οι Γαλλίδες φημίζονται για το στυλ τους και είναι έμφυτες trend-setters. Εκείνες ξέρουν τι τους πηγαίνει και παραμένουν πιστές σε αυτό, ανανεώνοντας την γκαρνταρόμπα τους μόνο με αυτά τα συγκεκριμένα items. Οι τάσεις εκτιμώνται, αλλά ενσωματώνονται στο προσωπικό στυλ της Γαλλίδας, εφόσον ανταποκρίνονται πράγματι στην αισθητική της.

4. Είναι επιλεκτικές με τις φιλίες τους

Είναι αλήθεια πως οι Γαλλίδες δε χαμογελούν εύκολα στους ξένους ούτε δημιουργούν γρήγορα φιλίες με όποιον συναντούν. Δεν προσποιούνται ποτέ πως συμπαθούν κάποιον από ευγένεια, ενώ το να έχουν από... κοντά τους "εχθρούς" τους φαντάζει γελοίο. Αντιθέτως, βρίσκουν φίλους που τους κάνουν "κλικ" και παραμένουν πιστές σε εκείνους, βάζοντας όλο το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται για να εμπλουτίσουν αυτές τις σχέσεις με εμπειρίες.

5. Εκτιμούν τα μικρά πράγματα

Υπάρχει λόγος που η γαλλική ρουτίνα ομορφιάς περιορίζεται σε ενυδατική κρέμα, μάσκαρα και κόκκινο κραγιόν. Οι Γαλλίδες ανακαλύπτουν την ομορφιά στην απλότητα. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι τα μικρά, αλλά γευστικά, γεύματα τους. Οι Παριζιάνες βρίσκουν χαρά στις μικρές λεπτομέρειες: ένα φλιτζάνι εσπρέσο, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα ζεστό κρουασάν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ