2018-02-21 09:08:51
Φωτογραφία για Εμπαίζουν τους επικουρικούς εργαζόμενους
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

“Κρόσσια” έχουν γίνει τα νεύρα των επικουρικών εργαζόμενων που υπηρετούν στην ίδια θέση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 24 μηνών, καθώς εξακολουθούν να πληρώνονται μετ’ εμποδίων παρά τη θετική απόφαση που έλαβε σχετικά το Ελεγκτικό Συνέδριο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, δεν έχουν πάρει το μισθό Ιανουαρίου. Ο αριθμός τους ισοδυναμεί με το 1/3 των υπαλλήλων.

Όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος πάρεδρος την ευθύνη για την καθυστέρηση έχει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Το ίδιο, όμως, υποστήριξε και ο δεύτερος με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους.

“Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη! Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, προκειμένου οι πολίτες της Κέρκυρας να απολαμβάνουν της περίθαλψης που χρειάζονται και δικαιούνται, όταν πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Το λιγότερο που τους οφείλεται, όπως και σε κάθε εργαζόμενο, είναι η έγκαιρη και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων τους!” τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων.


Για το θέμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του παρέδρου, μετά το πέρας της οποίας ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι η μισθοδοσία θα καταβληθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη, υπόσχεση είχε δοθεί όμως και τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν δύσπιστοι και οργισμένοι.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ