2018-02-22 00:34:07
Φωτογραφία για Κέρδη στην Ευρώπη, με focus στα εταιρικά αποτελέσματα
Ανοδικά έκλεισαν σήμερα στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από το προχθεσινό πτωτικό τους κλείσιμο. Οι επενδυτές εστίασαν στα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κέρδισε 0,60%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,83% .

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,83%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε οριακά (-0,01%) και ο γαλλικός CAC σημείωσε άνοδο ύψους 0,64%. Στην Ελβετία ο SMI κέρδισε 0,82%.

Ανοδικά τερμάτισε και η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,91%, τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,46% και ο πορτογαλικός PSI να κερδίζει 0,91%.

Στα εταιρικά νέα, την έκδοση επιπλέον χρέους ύψους 5 έως 7 δισ. δολαρίων σχεδιάζει η HSBC Holdings στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Παράλληλα, η διεθνής τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επαναγορές μετοχών "καθώς και όταν θα είναι κατάλληλο".


Στο δ' τρίμηνο η HSBC επέστρεψε στην προ φόρων κερδοφορία με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων από προ φόρων ζημιές της τάξης των 3,45 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει έναν χρόνο πριν. Η τράπεζα ανακοίνωσε συνολικό μέρισμα 51 σεντς ανά μετοχή για το 2017.

Στο μέτωπο της οικονομίας, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, από το υψηλό επίπεδο 17 ετών που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, επιβραδύνθηκε απροσδόκητα ο σουηδικός πληθωρισμός τον Ιανουάριο, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για το εάν η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα σχέδιά της για την έναρξη απόσυρσης του προγράμματος τόνωσης, αργότερα φέτος.

Τέλος, το κλίμα μεταξύ των Γερμανών επενδυτών επιδεινώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν το Φεβρουάριο και η οικονομία αναμένεται να βελτιωθεί στους έξι επόμενους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αποτυπώνοντας μια γενική θετική εξέλιξη για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ