2018-02-22 15:50:47
Φωτογραφία για Τσίπρας στη Βουλή: «Δεν έχετε το θάρρος να αναλάβετε ούτε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Novartis» (ΒΙΝΤΕΟ)
«'Ακουσα τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για 40 λεπτά και επί 20 λεπτά μίλησε για την οικονομία για τον Ερντογαν, μας είπε για τη συνομωσία του FBI, αλλά όχι για το θέμα» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του ενώ αστειευόμενος για όσα προηγήθηκαν στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενημέρωσε για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody's...

 

«Για να κατανοήσουμε την τάξη μεγέθους αρκεί να σας πω ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή αφορούσε υπεξαιρέσεις 34 δισ. δραχμών. 100 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή. Και σήμερα μιλάμε για 3 δισ. ευρώ, μόνο η novartis» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Θα έχει κανείς το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την πρωτοφανή ζημία;

 

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας «κ. Μητσοτάκη, λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση. Μια υπέρβαση (που ίσως σας στεναχωρήσω με αυτό που θα πω ) που αναλογεί όμως σε ηγέτες μεγαλύτερου διαμετρήματος και μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτό που εσείς διαθέτετε
. Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη. Όχι μόνο δεν το πράξατε αλλά αντ' αυτού υιοθετήσατε και εσείς πλήρως τη παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενώ αναφορικά με όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την αντιπολίτευση για σκευωρία κυβέρνησης και αμερικανικών αρχών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαριτολογώντας , είπαμε κ. Μητσοτάκη έχουμε ικανότητες αλλά δεν είμαστε και πλανητάρχες.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 

Πρόσθεσε « θέλω λοιπόν να σας θυμίσω ότι το σκάνδαλο novartis δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό που συγκλόνισε τη πολιτική ζωή του τόπου. Είναι ίσως το μεγαλύτερο σε σχέση με το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού δημοσίου, αλλά όχι το μοναδικό. Κι άλλες φορές προέκυψαν μεγάλα σκάνδαλα με αυταπόδειχτη ζημία οικονομική για το δημόσιο συμφέρον και με ενδείξεις ποινικών ευθυνών που έμενε να διερευνηθούν, όπως καλή ώρα σήμερα. Αλλά σχεδόν ποτέ αυτά τα σκάνδαλα με τις προφανείς πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης» είπε και συνέχισε τονίζοντας «σας θυμίζω ότι αυτό έπραξε με παρρησία ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Αυτό έκανε και ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός για το Βατοπέδι, μιλώντας στη κοινοβουλευτική ομάδα του δικού σας κόμματος. Δεν έκανε ούτε μηνύσεις στη δικαιοσύνη, ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους. Και μιλάμε για ένα σκάνδαλο που δεν είχε πίσω του ούτε καταθέσεις στο FBI, ούτε διεθνείς διαστάσεις. Παρά μονάχα μια κατάθεση. Που υπήρξε όμως αρκετή, για να θέσει τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, για όσο διάστημα διαρκούσε η έρευνα, εκτός θέσεων ευθύνης» τόνισε.

 

Συνεχίζοντας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε «σας καλώ λοιπόν να συγκρίνετε αυτή την πολιτική τοποθέτηση με την σημερινή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αντί με θάρρος και παρρησία να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών. Μια επίθεση που με τον τρόπο που διεξάγεται από αυτό εδώ το βήμα που προσβάλει τους ίδιους θεσμούς και τη δημοκρατία στο τόπο μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 
eviazoom
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ