2018-02-22 22:31:08
Φωτογραφία για Αριστείδης Φλώρος: Δεν έχω καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου
«Κρατούμενος στο ψυχιατρείο μου είπε να δώσω πέντε εκατ. ευρώ για να αλλάξουν κατάθεση οι δυο Αλβανοί» ανέφερε

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Energa Αριστείδης Φλώρος, στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας, που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, μίλησε όμως και για τον αδικοχαμένο ποινικολόγο Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν ένας εκ των δικηγόρων του ενώ υποστήριξε έχει υποστεί εκβιασμό στον Κορυδαλλό όπου εκτίει την ποινή του!

Ο Άρης Φλώρος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Γ. Αντωνοπουλου, ο οποίος είχε παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη με στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης Energa-Hellas Power. Το εδώλιο μαζί του «μοιράζονται» τέσσερα πρόσωπα, δυο εκ των οποίων είναι Αλβανοί «τρόφιμοι» των φυλακών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.


Ωστόσο, οι δυο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι Olti Dulce και Arber Baco φέρονται να είναι και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στην «καρδιά» της Αθήνας, στις 12 Οκτωβρίου.

Η ένοπλη επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ στη δίκη της Energa, έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου του 2014, την ώρα ο ίδιος έβγαινε από το σπίτι του στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη και ενώ στα χέρια του κρατούσε ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ. Δυο άνδρες πλησίασαν τον δικηγόρο και τον απείλησαν- ο ένας κρατούσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Ακολούθησε διάλογος λίγων λεπτών και τότε ο ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι από τα χέρια του δικηγόρου και αμέσως τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος, που τελικά κατάφερε να γλυτώσει από τα πυρά των παρ' ολίγο δολοφόνων του, σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση, θεωρώντας προφανώς ότι είχαν εκτελέσει τον δικηγόρο.

Καταθέτοντας ενώπιον των αρχών ο 62χρονος δικηγόρος είχε αναγνωρίσει τον Olti Dulce σε φωτογραφίες ως το άτομο που τον είχε πυροβολήσει στο πρόσωπο. Τελικά, στις 31 Αυγούστου του 2016 ο Dulce συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας - Σκοπίων και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Λίγο αργότερα, ο Aber Bako στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη μίλησε για συνάντηση που ο ίδιος και ο συνεργός τους είχαν στην Κηφισιά όπου και σύμφωνα με τη δικογραφία κλείστηκε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου. «Ήταν καλοντυμένος και φορούσε κοστούμι. Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε καταθέσει χαρακτηριστικά στην ανάκριση αναγνωρίζοντας μάλιστα στο πρόσωπο του Αριστείδη Φλώρου, τον άνδρα που του είχε παραγγείλει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

«Δεν έχω σχέση»

Σήμερα, στην απολογία του στο δικαστήριο, ο Αρης Φλώρος αφού αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, ανέφερε ότι είχε συναντηθεί μαζί του μόνο μια φορά, με πρωτοβουλία του δικηγόρου Τ. Μπαλτάκου και με σκοπό να βρεθεί λύση στο ζήτημα της οικονομικής διαφοράς που είχε ο ΛΑΓΗΕ με την εταιρεία Energa. Η συνάντηση όμως αυτή, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, δεν οδήγησε σε κάποια συμφωνία, με τον ίδιο να αποχωρήσει από το σημείο της συνάντησης ευχαριστώντας τον κ. Μπαλτάκο για τη μεσολάβηση.

«Έλαβα γνώση για την επίθεση σε βάρος του Αντωνόπουλου από τα ΜΜΕ. Την επόμενη μέρα με πήρε ο τότε συνήγορος μου Μιχάλης Δημητρακόπουλος και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Μου είπε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος, που επισκέφθηκε τον Αντωνόπουλο στο νοσοκομείο του είπε ότι με θεωρεί ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του. Του απάντησα ότι αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα, είναι τρελά», ανέφερε στην απολογία του 39χρονος κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Τον Αντωνόπουλο τον επισκέφθηκε και ο Μιχ. Δημητρακόπουλος στον οποίο επίσης επέμεινε ότι εγώ είμαι ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του. Δεν είχα δώσει τότε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν είχα ποτέ αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα οι συνήγοροι μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Energa που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση. Το 2016 διάβασα ότι δυο Αλβανοί έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του. Πήρα αμέσως τηλέφωνο το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή. Πήγαμε και ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση με την υπόθεση. Απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η δίκη της Energa στην οποία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη και έπειτα βγήκε το βούλευμα για αυτή την υπόθεση».

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Αρης Φλώρος, αναφέρθηκε στον Μιχ. Ζαφειρόπουλο λέγοντας ότι ο ποινικολόγος του είχε προτείνει να μιλήσει ο ίδιος στον Γ. Αντωνόπουλο. Αυτή η συνάντηση μεταξύ Ζαφειρόπουλου-Αντωνόπουλου έγινε -κατά τον κατηγορούμενο- με τον αδικοχαμένο δικηγόρο να μεταφέρει στον Αρ. Φλώρο πως ο Γ. Αντωνόπουλος δεν επιθυμούσε την καταδίκη του διότι «δεν είχε στοιχεία εναντίον του παρά μόνο υπόνοιες».

«Μου ζήτησαν 2 εκατ. ευρώ, ζήτησα από τον Ζαφειρόπουλο να τους ηχογραφήσει»

Σύμφωνα με τον Αρ. Φλώρο ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση Ζαφειρόπουλου – Αντωνόπουλου το καλοκαίρι του 2017. Σε αυτή τη συνάντηση, ωστόσο, όπως είπε ο ο 39χρονος επιχειρηματίας στην απολογία του, «οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου είπαν στον Μιχ. Ζαφειρόπουλο ότι υπάρχει τρόπος ο Αντωνόπουλος να μην καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και πως οι δυο Αλβανοί μπορούν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους έναντι δυο εκατομμυρίων ευρώ». Στο ποσό, σύμφωνα με τα όσα είπε στην απολογία του ο Αρ. Φλώρος περιλαμβάνονταν η ψυχική οδύνη του Γ. Αντωνόπουλου, τα έξοδα προστασίας του και η αμοιβή των δικηγόρων του.

«Αισθάνθηκα ντροπή και μετά νευρίασα γιατί επί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με εκβιασμό. Ζήτησα τότε από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να πάει στην ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Μου είπε ότι παρόλο που είναι κι εκείνος εκνευρισμένος δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν συνάδει με το ήθος του. Με έπεισε να μην κάνουμε κάτι» υποστήριξε ο Αρ. Φλώρος για να αναφερθεί στη συνέχεια της απολογίας του σε άλλη συνάντησή που είχε ο ίδιος πλέον με τον Αντωνόπουλο και μάλιστα εντός φυλακής.

Είπε στην απολογία του: «Το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στο ψυχιατρείο των φυλακών ο δικηγόρος κ. Θέμης Σοφός για να δει κάποιον πελάτη του. Δεν τον γνώριζα. Μου μίλησε και μου είπε ότι έχουμε έναν κοινό γνωστό και ότι έχει ακούσει για εμένα τί περνάω. Μου είπε ότι ο πατέρας του ήταν φίλος με τον Αντωνόπουλο και θα μπορούσε ο ίδιος να του μιλήσει και να τον πείσει για τη μη συμμετοχή μου σε αυτήν την υπόθεση. Μου είπε ότι θα προτείνει στον Αντωνόπουλο να έρθει στη φυλακή και να βρούμε μια λύση. Πράγματι ήρθε ο Αντωνόπουλος μαζί με τον κ. Σοφό στις φυλακές. Εκεί ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι ήρθε γιατί ήθελε να τα βρούμε, ότι δεν είχε αποδείξεις εναντίον μου και ότι αν είχα κι εγώ διάθεση να δώσουμε τα χέρια και πως δεν θα δήλωνε παράσταση πολιτικής αγωγής. Δώσαμε τα χέρια κι έφυγε. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα κίνητρο για να κάνω κάτι εναντίον του. ...Στην πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης 4 Σεπτεμβρίου 2017 οι Αντωνόπουλος, Παναγόπουλος, Λυκουρέζος και Σοφός διαβεβαίωσαν το συνήγορο μου Ηλία Αναγνωστόπουλο ότι η πλευρά Αντωνόπουλου δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή. Ο Ζαφειρόπουλος έλειπε. Τους πίστεψα. Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία του ο Ζαφειρόπουλος ήρθε στη φυλακή και με είδε. Μιλήσαμε για λίγο και έφυγε. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα για τη δολοφονία του. Τρεις μέρες μετά έδωσα μια κατάθεση στην αστυνομία και τους είπα αυτά που λέω σε εσάς».

«Με εκβίασαν, δεν υπέκυψα»

Ο Αρ. Φλώρος υποστήριξε πως πεποίθηση των ποινικών κρατουμένων στον Κορυδαλλό ήταν πως ο ίδιος διαθέτει χρήματα από την υπόθεση της Energa. «Ξέρω τι σημαίνει να είσαι οικονομικός κρατούμενος μαζί με ποινικούς. Οι κρατούμενοι πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρόεδρος: Λέτε για εκβιασμό; Έγινε;

Αρ. Φλώρος: Σαφέστατα. Όχι όμως την περίοδο που ήμουν προφυλακισμένος. Όταν ήμουν στη ΣΤ πτέρυγα να σας αναφέρω ότι ποινικοί κρατούμενοι εκβίασαν τον Σμπώκο να τους δώσει δέκα εκατομμύρια για να μην τον πειράξουν. Ξωφαλτσα έφτασε και σε εμένα ο εκβιασμός. Μου είπαν έχεις κλέψει 200 εκατομμύρια, είσαι βλάκας, είσαι στην Ελλάδα και είσαι στη φυλακή. Δώσε μας λεφτά για να μη σε πειράξουμε.

Πρόεδρος: Γιατί οι Olti Dulce και Arber Baco κατέθεσαν στον ανακριτή ότι τους βάλατε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο; Σας ζήτησαν λεφτά;

Αρ. Φλωρος: Με πλησίασαν λόγω της δημοσιότητα που είχε το όνομα μου. Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια στο ψυχιατρείο με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε «δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση...Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό τους γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά. Ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος είχε την άποψη ότι η υπόθεση θα κλείσει και είναι αστεία και να μην ασχολούμαι».

«Ο Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε»

Μιλώντας για τον αντίδικό του Γ. Αντωνόπουλο και θύμα στην υπόθεση ο Αρ. Φλώρος εκτίμησε ότι δεν μπορεί να έχει κάτι προσωπικό μαζί του και πως πως εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις και τις συνεντεύξεις που έδινε. «Το όλο θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο» είπε ο κατηγορούμενος αδυνατώντας, όπως είπε, να εξηγήσει την αλλαγή στάσης του Γ. Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Οι Αλβανοί Olti Dulce και Arber Baco είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από το δικαστήριο αρνούμενοι να απολογηθούν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ