2018-02-23 19:48:59
Φωτογραφία για ΓΓ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Θάνου απειλεί και εκφοβίζει τους δικαστές για την υπόθεση Novartis
Σάλος από την παρέμβαση της συμβούλου του πρωθυπουργού

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαλάτας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 Θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου

Πάγου Βασιλικής Θάνου για την υπόθεση Novartis ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας προσθέτοντας ότι η δήλωσή της περιέχει και μια απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαλάτας στο ΘΕΜΑ 104,6 καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι επιχειρείται πραξικόπημα επειδή οι δικαστές του Εφετείου βλέπουν ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.


Στην παρατήρηση ότι ο αγώνας της Βασιλικής Θάνου είναι για να μείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς ΕλένηΤουλουπάκη, ο κ. Σαλάτας απάντησε «έτσι φαίνεται».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στους δικαστές του πρώτου βαθμού όμως οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνα δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις».

Εξήγησε ότι «αν αδρανήσει η διοίκηση (σ.σ. για μια πολύ σοβαρή υπόθεση) μπορούν 20 δικαστές του εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης από αυτό; γιατί τα γράφουν αυτά;».

Διαβέβαιωσε, δε, ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

«Εμείς οι δικαστές πρέπει τώρα να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, να το δείξουμε αυτό ώστε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέλημά μας, δεν είναι μέλημα μας να έχουμε σωσίβιο στους πολιτικούς» τόνισε ο κ. Σαλάτας.

Έκλεισε, δε, την τοποθέτησή του σημειώνοντας με νόημα «η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ