2018-02-24 22:19:47
Φωτογραφία για Ναυαγοί σώθηκαν γράφοντας στην άμμο τη λέξη… «βοήθεια»
Ένα ζευγάρι είχε πάει για ψάρεμα στα νησιά Percy ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν για κακή τους τύχη, η πεντάμετρη βάρκα στην οποία επέβαιναν έπεσε στα βράχια και οι ίδιοι κατέληξαν ναυαγοί στη νήσο Avoid ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας. Εμπνευσμένοι από τις ταινίες αποφάσισαν να γράψουν στην άμμο τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ», γεγονός που τους βοήθησε να γίνουν αντιληπτοί από ένα διασωστικό ελικόπτερο.

Πριν φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, είχαν αναζητήσει καταφύγιο στα ανοικτά της νήσου Avoid μέχρι να περάσουν τρεις απανωτές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα όμως τεράστια κύματα ύψους πέντε μέτρωντους παρέσυραν και τους έριξαν στα βράχια. Ταλαιπωρημένοι και γεμάτοι πληγές στο σώμα τους κατάφεραν να βγουν στην ακτή, όπου πέρασαν τη νύχτα.

Όταν ξημέρωσε και καθάρισε ο ουρανός έθεσαν σε λειτουργία τον φορητό φάρο έκτακτης ανάγκης κι έγραψαν το τεράστιο μήνυμα στην άμμο. Εκείνη την ώρα για καλή τους τύχη ένα ελικόπτερο των αυστραλιανών αρχών που τους αναζητούσε βρισκόταν σε απόσταση 20 χλμ κι εντόπισε το σήμα.


«Το πλήρωμά μας βρήκε το λίαν ανακουφισμένο ζευγάρι να κουνά τα χέρια από την ακτή και είδε ξεκάθαρα ότι είχαν γράψει με τεράστια γράμματα τη λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ στην άμμο», ανέφερε στο Facebook το σωστικό συνεργείο.

Οι διασώστες παρέλαβαν σώους και αβλαβείς τους τυχερούς μέσα στην ατυχία τους ναυαγούς οκτώ ώρες μετά το ναυάγιο και τους μετέφεραν σε άλλο νησί, απ’ όπου η αστυνομία τους βοήθησε να φθάσουν στο σπίτι τους στο Clairview του Κουίνσλαντ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ