2018-02-24 23:08:43
Φωτογραφία για Έρχονται αυξήσεις στην κινητή τηλεφωνία
Τις ανατιμήσεις, που είχαν από ότι φαίνεται… αναβάλει, και όχι αποσύρει μετά από σχετική σύσταση του πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

Δημήτρη Τσαμάκη, επαναφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και COSMOTE.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εταιρείες Vodafone και COSMOTE πρόκειται να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμολογίων, που αφορούν μόνο σε νέα συμβόλαια, και όχι στα υπάρχοντα από τη 1η Απριλίου στη περίπτωση της COSMOTE και από την 27η Μαρτίου όσον αφορά στη Vodafone. Η Wind προχώρησε σε αυξήσεις στα τιμολόγια της τον Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς οπότε και δεν φαίνεται πως θα προχωρήσει ξανά σε αυξήσεις.

Οι δύο εταιρείες θα αυξήσουν το κόστος του SMS κατά περίπου 47% και πλέον θα στοιχίζει 25 λεπτά (από 17,14 λεπτά) ενώ με κάθε κλήση για λήψη μηνυμάτων στον τηλεφωνητή θα στοιχίζει πλέον 50 λεπτά από τα 40 λεπτά. Σε κινητά ξένων δικτύων, η χρέωση για κάθε SMS αυξάνεται από τα 25,2 λεπτά στα 35 λεπτά.


Η χρέωση για κάθε ένα MMS στη περίπτωση της Vodafone για συνδρομητές κινητής με συμβόλαιο αυξάνεται από τα 49 λεπτά στα 59 λεπτά ενώ για καρτοκινητά η αντίστοιχη χρέωση αυξάνεται από τα 48,36 λεπτά στα 59 λεπτά ανά MMS επίσης. Να αναφέρουμε επίσης ότι η Vodafone αυξάνει επίσης τις βασικές χρεώσεις κλήσεων φωνής υπό περιαγωγή σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά περίπου 20%. Η εταιρεία πρόκειται επίσης να αυξήσει τις τιμές των πακέτων της για ιδιώτες από €1 έως και €2 ενώ ακόμα μεγαλύτερες αναμένονται οι χρεώσεις προς τις επιχειρήσεις που κυμαίνονται μεταξύ €1,79 και €6,3 το μήνα. Κατά €1,5 πρόκειται να αυξηθεί όλα τα πακέτα mobile Internet (για χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας).

Η COSMOTE από την άλλη πρόκειται να αυξήσει τις τιμές των πακέτων ομιλίας ανά μονάδα χρόνου κατά 10% και των δεδομένων ανά MB κατά 28% για όλες τις υπηρεσίες εκτός παγίου. Το πακέτο επίσης COSMOTE Mobile Basic πρόκειται από τα €2,8 το μήνα να αυξηθεί στα €4,9 σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, οι πρόσφατες ανακοινώσεις δεν ισοδυναμούν απαραιτήτως και σε αυξήσεις αφού σε αρκετές περιπτώσεις στους καταναλωτές γίνονται προσφορές χαμηλότερες των τιμοκαταλόγων. Επιπλέον υπενθυμίζουν ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική κρίθηκε απαραίτητη για να υποστηρίξουν την είσοδο τους σε μία νέα φάση επενδύσεων σε υποδομές δικτύων 4ης και 5ης γενιάς, που απαιτούν σημαντικά κεφάλαια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ