2018-02-25 22:27:28
Φωτογραφία για Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα “ετήσια λάθη” θα επαναληφθούν και φέτος;
Ημέρες κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων επικρατεί ηρεμία μετά από τις προ καιρού δημόσιες διαβεβαιώσεις για την τήρηση της διετούς θητείας των

Αρχηγών. Διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ. Αν το ΄χει μετανιώσει ή όχι δεν γνωρίζουμε, αλλά ακούμε φήμες για δυσαρέσκειες. Όπως και να ΄χει αλλαγές σε επίπεδο Αρχηγών δεν αναμένονται.

Τι θα γίνει παρακάτω;

Το μήνυμα που “εκπέμπεται” από τα υπουργικά γραφεία κάνει λόγο για “απαλές κρίσεις”. Κάποιοι επικαλούνται και την ένταση που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά, η οποία δήθεν δεν επιτρέπει “αλλαγές σε βάθος”. Το έργο το έχουμε ξαναδεί όταν με αφορμή την αμερικανική επίθεση στη Συρία ο Αβραμόπουλος δεν έκανε τις αλλαγές που είχε σχεδιάσει. Η επίθεση δεν έγινε και η απόφαση Αβραμόπουλου αποδείχτηκε στην πορεία λανθασμένη. Το ίδιο συνέβη και το καλοκαίρι του 2016, όταν Τσίπρας και Καμμένος δεν προχώρησαν σε μια αλλαγή που είχαν αποφασίσει λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος στη Τουρκία
. Το λάθος αποδείχτηκε τεράστιο Συνεπώς η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι το κυρίαρχο κριτήριο κρίσεων. Ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης χρειαζόμαστε τους καλύτερους. Οι αλλαγές στις ΕΔ πολλές φορές είναι αναπόφευκτες και μπορεί να ΄χουν ευεργετικές επιπτώσεις στο προσωπικό.

Το δεύτερο στοιχείο των κρίσεων που αναμένουμε με περιέργεια είναι αλήθεια, έχει να κάνει με το κατά πόσο δυσάρεστα γεγονότα που προκάλεσαν ζημιά στις ΕΔ και στην εικόνα τους θα προσμετρηθούν σ΄ αυτές τις κρίσεις. Όταν γίνεται ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα δεν μπορεί η ευθύνη να πέφτει μόνο στα μεσαία στελέχη. Ευθύνες υπάρχουν προφανώς και ψηλότερα. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια δεν διαπιστώσαμε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν τέτοια δεδομένα, αναμένουμε να δούμε αν και φέτος θα αγνοηθούν… Θα έχει ενδιαφέρον..

Για τα τηλέφωνα από κομματικά γραφεία δεν χρειάζεται να αναφερθούμε. Αφορούν σ΄ όλα τα κομματικά γραφεία, μην κρύβεται κανένας… Ότι έχουν πέσει τηλέφωνα…έχουν πέσει. Το ερώτημα είναι πόσο θα εισακουστούν τα αιτήματα. Θα φανεί όχι στο χειροκρότημα που λέει το τραγούδι, αλλά στις ανακοινώσεις των ονομάτων.

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ