2018-02-26 15:31:50
Φωτογραφία για Ένταση και χημικά στην πορεία των βρεφονηπιαγωγών στο κέντρο της Αθήνας
Ένταση δημιουργήθηκε με την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στην πορεία βρεφονηπιαγωγών δημοτικών παιδικών σταθμών μπροστά από τη Βουλή.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι συμμετέχοντες οι οποίοι περίμεναν ώρα για μια συνάντηση με τον υπουργό εξοργίστηκαν και άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

 

Πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα βρεφονηπιαγωγοί, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κινητοποίησης, κλειστοί παραμένουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανελλαδική στάση εργασίας στις υπόλοιπες υπηρεσίες των δήμων έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

 

Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

 

«Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι παιδαγωγοί του. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» σημείωσαν πριν από την έναρξη της πορείας οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/the toc
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ