2018-02-26 19:19:32
Φωτογραφία για Τι… ιδιαίτερο έχουν οι τράπεζες της Λετονίας
Η προσπάθεια της χώρας να μετατραπεί σε χρηματοοικονομική γέφυρα μεταξύ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και της Δύσης και γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο νέων σκανδάλων και κατηγοριών για ξέπλυμα χρήματος. Η «κάθαρση» και το ερώτημα.

Σκάνδαλα ταρακουνούν το τραπεζικό σύστημα της Λετονίας Ο κεντρικός τραπεζίτης κατηγορείται για διαφθορά, αλλά δηλώνει αθώος και αρνείται να παραιτηθεί. Οι ΗΠΑ κατηγορούν την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την ABLV για εκτεταμένο ξέπλυμα χρήματος, γεγονός που οδηγεί την τελευταία σε εκκαθάριση.

Το γιατί συμβαίνει αυτό εξηγεί το video. Η χώρα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991, μετατράπηκε σε ένα τραπεζικό κέντρο για πολίτες από άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Θεωρεί εαυτόν ως τη χρηματοοικονομική γέφυρα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.

Αναλυτές ωστόσο υποστηρίζουν ότι υπήρξε μια λεπτή γραμμή μεταξύ της νόμιμης τραπεζικής δραστηριότητας επιχειρήσεων εξωτερικού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ωστόσο, η Ρίγα πριν μπει στο ευρώ, το 2014, «μάζεψε» τον τραπεζικό της τομέα, γεγονός που κάνει ορισμένους παρατηρητές να αναρωτιούνται γιατί τα σκάνδαλα έρχονται τώρα στην επιφάνεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ