2018-02-27 16:00:49
Φωτογραφία για Το μέγεθος φούστας δείχνει μελλοντικό καρκίνο του μαστού!
Τα παχάκια γύρω από τη μέση, δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται…Οι επιστήμονες προειδοποιούν.

Το να ανεβαίνουμε μέγεθος στη φούστα μας, αφού βρισκόμαστε στη μέση ηλικία, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι αυξημένου κινδύνου για καρκίνο του μαστού, υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", οι γυναίκες που ανέβαιναν ένα νούμερο στη φούστα σε κάθε δεκαετία, μετά την ηλικία των 25 ετών, είχαν 33% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Αυτό οφείλεται στα παχάκια που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου γύρω από τη μέση, ένδειξη παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, ιδίως, αν το πάχος είναι συσσωρευμένο στην περιφέρεια. Έτσι, όσο αυξάνει το μέγεθος της φούστας λόγω περισσότερου πάχους στην κοιλιά, τόσο αυξάνει ο σχετικός κίνδυνος.


Η μελέτη των ερευνητών του University College του Λονδίνου – που διενεργήθηκε σε περισσότερες από 90.000 γυναίκες από 50 έως 70 ετών στην Αγγλία, έδειξε ότι 1.090 γυναίκες που ανέβηκαν νούμερο φούστας καθώς μεγάλωναν, ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού. Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία πιστοποιούν ότι αν μια γυναίκα είχε ανέβει ένα νούμερο φούστας ανά δεκαετία, τότε ο μέσος κίνδυνος για καρκίνο του μαστού ήταν 33%, ενώ αν είχε ανέβει δύο νούμερα ανά δεκαετία (από 40 σε 44), τότε ο κίνδυνος ήταν 77%.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ