2018-02-27 19:39:13
Φωτογραφία για Xαρακόπουλος σε Τόσκα: Λύστε τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Κυθήρων πριν είναι αργά
Να εξετάσει τη δυνατότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού κλιμακίου των Κυθήρων, ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφή που σημειώθηκε στο νησί με την πυρκαγιά του 2017, καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Με Αναφορά του στη βουλή, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στη μακροσκελή επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «για τους Κυθήριους, τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους χιλιάδες αποδήμους, το καλοκαίρι του 2017 χαράχθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη τους λόγω της τεραστίων διαστάσεων δασικής πυρκαγιάς του Αυγούστου, που κατέκαψε 30.000 στρέμματα, δηλαδή το 12% του νησιού. Η πυρκαγιά αυτή θα μπορούσε ξεκάθαρα να μην έχει λάβει τις διαστάσεις αυτές αν υπήρχε εξαρχής ο σωστός επιχειρησιακός συντονισμός, που όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ήταν ανεπαρκέστατος».


Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός, στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του δημάρχου Κυθήρων, είχε μιλήσει για «κομματικοποίηση» του θέματος κάτι για το οποίο ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι αυτό συνιστά «απαξίωση στον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τις κρίνω ανήκουστες για έναν Υπουργό που οφείλει να συμπεριφέρεται θεσμικά και μόνο».

Ο κ. Χαρακόπουλος, καλεί τον κ. Τόσκα να εξετάσει τα αιτήματα του Δήμου Κυθήρων που ζητά: 

•             την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Π.Κ. Κυθήρων.

•             την άμεση επισκευή και λειτουργική συντήρηση όλων των οχημάτων του Π.Κ. Κυθήρων.

•             την άμεση αναβάθμιση του Π.Κ. Κυθήρων και τη μετατροπή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ' Τάξης.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι κάνει η Tesla Greece στην Ελλάδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι κάνει η Tesla Greece στην Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ