2018-02-28 02:14:50
Φωτογραφία για Μεγάλη πρόκληση από Σκοπιανούς εθνικιστές..Έκαψαν την ελληνική σημαία σε διαδήλωση για την ονομασία της χώρας τους
Εικόνες που προκαλούν οργή εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων βλέπουν τη δημοσιότητα και έρχονται από τη γειτονική χώρα.                         

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Περίπου 5000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.

Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς των Σκοπίων ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή.

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται οι διαδηλωτές να κρατούν σημαίες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ωστόσο ορισμένοι εξ΄αυτών προχώρησαν σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, καίγοντας την ελληνική σημαία.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την πολιτικούς παράγοντες των Σκοπίων να μην αποδεχτούν καμία αλλαγή του αποκαλούμενου συνταγματικού ονόματος της χώρας και καμία τροποποίηση του συντάγματος.

Ακόμη, οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας Φιλίας των Σκοπίων με την Βουλγαρία, την οποία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, όπως και κατά του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.
newpost.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ