2018-02-28 10:07:45
Φωτογραφία για Ένωση Αξιωματικών Αττικής: Διαλυμένα τμήματα, ανύπαρκτη αστυνόμευση
''Η υπομονή και η ανοχή μας εξαντλείται. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αλλάξτε τον τρόπο αστυνόμευσης των περιοχών'' αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών

Ελληνικής Αστυνομίας ΑττικήςΔιαβάστε την ανακοίνωση:

Η πλειοψηφία της οργανικής δύναμης των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας διατίθεται καθημερινά  σε φυλάξεις ακίνητων στόχων και επισήμων προσώπων. Η εναπομείνασα δύναμη  καταγράφει κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και διάφορα άλλα περιστατικά. Έτσι τα Τμήματα λόγω της έλλειψης δύναμης έχουν μετατραπεί σε Καταστήματα Καταγραφής Περιστατικών.

          Όπως όλοι γνωρίζουν το βράδυ η πλειοψηφία των Τμημάτων δεν λειτουργεί. Η υποτιθέμενη αναδιοργάνωση των Τμημάτων έγινε για την εξοικονόμηση δύναμης. Αυτό μόνο στη θεωρία ισχύει, γιατί από τη μία πόρτα επιστρέφει η δύναμη και από την άλλη πόρτα βγαίνει για να διατεθεί σε νέες φυλάξεις και σε πολλά αλόγιστα και χωρίς σχεδιασμό μέτρα τάξης και ασφάλειας.


           Σχεδόν κανένα Τμήμα δεν διαθέτει δυνάμεις για περιπολίες στην περιοχή του, άλλωστε και με τι οχήματα ;

          Πριν πολλούς μήνες οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. αναπλήρωναν την έλλειψη αυτή. Τώρα η πλειοψηφία και  των ομάδων αυτών διατίθονται σε φυλάξεις στόχων ή παραμένουν ακινητοποιημένες λόγω των μη λειτουργικών μηχανών τους.

          Το αποτέλεσμα οδυνηρό, τεράστιες περιοχές αφύλακτες, βορά στις διαθέσεις και τις ορέξεις διαφόρων εγκληματιών.

             Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή κάποιοι επονομαζόμενοι ως « επαναστάτες» και «αγωνιστές» προχώρησαν σε επίθεση με χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής.

             Η υπομονή και η ανοχή μας εξαντλείται. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αλλάξτε τον τρόπο αστυνόμευσης των περιοχών. Ο φορολογούμενος πολίτης ζητά δικαίως ασφάλεια για τον ίδιο, την οικογένειά του και την περιουσία του. Ο Έλληνας Αστυνομικός συνεχίζει να εργάζεται με το φιλότιμο και να ζητά τα αυτονόητα.

            Πότε θα  πάρετε  τις γενναίες αποφάσεις για να προχωρήσουμε σε μια αστυνόμευση του 21ου αιώνα;

        Τώρα ήρθε η ώρα των αλλαγών, τολμήστε και διατάξετε.

Βασίλειος Βράντζας, πρόεδρος

Κανέλλος Νικολάου, γραμματέας
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ