2018-02-28 10:40:19
Φωτογραφία για Mediatown: Τα νέα λάθη και οι αποκαλύψεις για τη νέα σεζόν...
Εδώ βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα το "Mediatown", που άλλοι αγαπάτε και άλλοι μισείτε. Και οι δύο κατηγορίες αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτοι Για δεύτερη φορά θα ασχοληθούμε σε αυτή τη στήλη με τον ΑΝΤ1 και τις εξελίξεις στο κανάλι αυτό. Όχι ότι έχουμε κάποια εμμονή, αλλά αντιλαμβάνεστε πως αυτή την περίοδο μόνο στο κανάλι του Αμαρουσίου υπάρχουν εξελίξεις και ανατροπές. Ο ανταγωνισμός κινείται σε ήρεμα επίπεδα και δεν αγχώνεται και πολύ, αφού όλοι κατά κάποιο τρόπο είναι νικητές.

Στον ΑΝΤ1 τα πράγματα δεν είναι καλά. Και αυτό είναι μία πραγματικότητα, που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και είναι κάτι που συζητιέται έντονα και μεταξύ τηλεθεατών. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επαναλάβουμε τα ίδια με την άλλη φορά (δες εδώ), αλλά θα ασχοληθούμε με τις τελευταίες εξελίξεις και θα σας δώσουμε και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις πρώτες κουβέντες που γίνονται στον ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν.


Αρχικά, για ακόμη μία φορά το συγκεκριμένο κανάλι έπεσε στη γνωστή παγίδα, το ότι κάτι που πηγαίνει καλά σημαίνει πως και κάτι αντίστοιχο θα έχει ανάλογη επιτυχία στο μέλλον. Αυτό συνέβη με την prime time του. Το "Anne" είχε μία ικανοποιητική πορεία (και όχι δεν σάρωσε όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αφού τερμάτισε μόλις στην τρίτη θέση) και έτσι στον ΑΝΤ1 πίστεψαν και ότι μία νέα τούρκικη σειρά θα έχει ανάλογη πορεία. Δεν σκέφτηκαν, όμως, πως το πρώτο σάρωσε είχε καλές επιδόσεις για δύο σημαντικούς λόγους: Πρώτον, έπαιζε μόνο του για μία εβδομάδα σε περίοδο εορτών και μπόρεσε να αποκτήσει κοινό και δεύτερον, ήταν μία συγκλονιστική σειρά που και ακόμα οι αιώνιοι εχθροί της τούρκικης μυθοπλασίας, μπορούσαν να παραδεχθούν τα πολλά θετικά της στοιχεία.

Τα "Μικρά Εγκλήματα" είναι ένα απλό τούρκικο σήριαλ και η μόδα αυτών έχει επηρεάσει ανεπιστρεπτί. Εφόσον, το  αριστούργημα "Anne" είχε ταβάνι στην τηλεθέαση, είναι αναμενόμενη η πορεία ενός νέο συνηθισμένου τούρκικου σήριαλ που αντιμετωπίζει αυτόν τον έντονο ανταγωνισμό. Τα γράφαμε και επιβεβαιωθήκαμε. Η απόφαση να "παγώσει" το "Game of love" και να μην δοθεί πράσινο φως σε ελληνικές σειρές, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Ο κόσμος θέλει πρωτότυπο και σύγχρονο ελληνικό πρόγραμμα και όχι εύκολες λύσεις. Ο ΑΝΤ1 διάλεξε το "εύκολο", αφού δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια να αγοράσεις από το καλάθι του σουπερμάρκετ ένα τούρκικο πρόγραμμα. Πώς περίμενε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με αξιοπρέπεια τη σκληρή δουλειά που έχει "πέσει" στον ανταγωνισμό; Αν η τηλεθέαση της σειράς δεν ανέβει (πράγμα πολύ δύσκολο), το κόψιμο θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο και εκεί θα κριθούν και τα αντανακλαστικά του καναλιού για το τι μπορεί να τοποθετήσει στη θέση του. 

Την ίδια, ώρα το "Κάτι χωρισμένα παλικάρια" σημειώνει αρνητικά ρεκόρ. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το συγκεκριμένο σήριαλ, αφού αυτό είναι άψογο σε επίπεδο ερμηνειών, σεναρίου και σκηνοθεσίας. Το κακό έγινε με τον κακό προγραμματισμό. Οι απότομες αλλαγές σε μέρες, ώρες και συχνότητα δημιούργησαν τέτοια σύγχυση στο τηλεοπτικό κοινό, που και πολλοί γνωστοί αλλά και εγώ προσωπικά προτιμούμε να παρακολουθούμε τη σειρά στο webtv του σταθμού. Όταν κάτι πάει καλά, δεν το πειράζεις με τίποτα. Ήταν τελείως αδικαιολόγητη και η μετακίνηση του σήριαλ τον Δεκέμβριο, αφού στο slot 11-12 χτυπούσε 25αρια και ήταν μία πολύ δυνατή εναλλακτική για εκείνη την ώρα. Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα. Αν τα νούμερα δεν ανέβουν, τουλάχιστον θα έχει κρατήσει ο ΑΝΤ1 μία ισχυρή σειρά στη βιβλιοθήκη του, που θα μπορούσε το καλοκαίρι να την προβάλλει και να σαρώσει.

Και πάμε στο θέμα των ημερών, που είναι το κόψιμο του "Sunday Live" στο 4ο επεισόδιο. Από την πρώτη μέρα τονίσαμε πως το συγκεκριμένο σόου δεν έχει πολλά περιθώρια να πάει καλά, όσο διαθέτει στοιχεία που δεν είναι ανατρεπτικά. Κάθε ενότητα της εκπομπής αυτής θα μπορούσε να είναι ένα ένθετο σε πρωινή εκπομπή, όπως το καραόκε, οι φάρσες, τα παιχνίδια μέσω skype, οι ερωτήσεις με σκοπό την απόκτηση δώρων. Ήταν αδύνατον όλα αυτά να "χτυπήσουν" ένα ριάλιτι υπερπαραγωγή σαν το "Survivor". Πάντως, είμαι από εκείνους που πιστεύω ότι η εκπομπή θα μπορούσε στη συνέχεια να ανεβάσει στροφές, αρκεί να μην έπαιζαν στα σίγουρα "νερά" και ξέφευγαν από την πεπατημένη, όπως έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το "Πολύ την Κυριακή". Καμία σχέση δεν είχαν αυτά τα δύο σόου, αφού σε αυτό του Mega, η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη και υπήρχε αγωνία κάθε εβδομάδα για το τι θα σκαρφιστεί η παραγωγή και ο παρουσιαστής. Και για να μην είμαστε άδικοι, είναι ανήθικο να χρεώνονται την αποτυχία ο Νίκος και η Ζέτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το "Sunday Live" με τον Γρηγόρη δεν θα πήγαινε πολύ καλύτερα.

Και πάμε τώρα να σας δώσουμε κάποιες ειδήσεις που μάθαμε από πολύ έγκυρη πηγή μέσα στον ΑΝΤ1. Να τονίσουμε πως δεν έχει παρθεί καμία απόφαση και πως ότι μεταφέρουμε είναι συζητήσεις και πρόχειροι σχεδιασμοί κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Φαίη Σκορδά μένουν κανονικά στη θέση τους. Στην εκπομπή "Το Πρωινό", όμως, θεωρείται δεδομένο πως θα αναζητήσουν κάποιο πρόσωπο που να έχει ιδιαίτερο κύρος και πολύ αιχμηρή άποψη που να προκαλεί ντόρο, διότι διαπίστωσαν πως μόνο έτσι το gossip μπορεί να ανεβάσει τα νούμερα (Λέτε πάλι να δούμε την παρουσιάστρια να προσπαθεί να "ψήσει" τον Νίκο Μουτσινά;).

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα για το "Ρουκ Ζουκ", όμως τα χαμηλά νούμερα της τελευταίας περιόδου δεν δίνουν πιθανότητες στη συνέχιση του. Όπως και να χει, η Ζέτα μένει ΑΝΤ1 με κατά πάσα πιθανότητα διπλό πόστο (σε σειρά, αλλά και σε εκπομπή χωρίς να αποκλείεται κάποιο νέο λαμπερό βραδινό σόου ή νέο τηλεπαιχνίδι στις 3 το μεσημέρι). Η Μαρία Μπεκατώρου συνεχίζει με το "Still Standing", ενώ περιμένουν να δουν πως θα τα πάει το νέο τούρκικο στο 4-6. Αν τα πάει καλά, σημαίνει πως θα επιχειρήσουν να "χτίσουν" τη συγκεκριμένη ζώνη με τέτοιας τυπολογίας προγράμματα, αλλιώς θα αναζητήσουν άλλα φορμάτ προσπαθώντας να δημιουργήσουν κάτι πιο ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο από το "My style rocks" και το "Shopping Star".

Ο Γιώργος Λιάγκας μένει ΑΝΤ1, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί τι θα κάνει ακριβώς. Κάποιοι υποστηρίζουν πως θα αναλάβει διοικητικό ρόλο στο κανάλι, άλλοι πως θα επιστρέψει το "Late night" (αυτό δεν φαίνεται και πολύ πιθανό μετά την τελευταία εξέλιξη με τον Αντώνη Κανάκη), άλλοι πως θα "κλειδώσει" στο 7 με 8 με infotainment με έμφαση στο σχόλιο και άλλοι πως θα αποκτήσει πιο στενή συνδεδεμένη σχέση με την ενημέρωση. Το πιθανότερο πάντως είναι το 7 με 8, διότι στο κανάλι θεωρούν πως μόνο ένα δυνατό ζωντανό πρόγραμμα με ποικιλία στην πληροφορία και καυστική προσέγγιση θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Και ο Γρηγόρης μένει ΑΝΤ1! Ο Γιάννης Λάτσιος του πρότεινε πολλά concept, αλλά εκείνος βρίσκεται στη φάση που θέλει να δημιουργεί ο ίδιος τηλεοπτικά προγράμματα, όπως τα πετυχημένα "Καρντάσιανς". Κάτι τέτοιο "ψήνει" και δεν αποκλείεται να το δούμε και τη φετινή σεζόν.  Ο Νίκος Μουτσινάς δεν θα εγκαταλειφθεί τόσο εύκολα από τον ΑΝΤ1 και οι καλά γνωρίζοντες λένε πως θα αναζητηθεί ένα τηλεπαιχνίδι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η παρουσία της Δούκισσας Νομικού στο πρωινό του Σαββατοκύριακου, ενώ δεδομένη θέση στο πρόγραμμα του καναλιού έχει και ο Γιώργος Μαυρίδης.

Το "Game of love" είναι η πρώτη προτεραιότητα για του χρόνου και δεν αποκλείεται να καταλύπτει τη late night ζώνη του σταθμού για δύο φορές την εβδομάδα, όταν δεν θα απασχολείται ο Αντώνης Κανάκης.

Όσον αφορά τη μυθοπλασία, επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα μία δυνατή δραματική-αστυνομική-ερωτική σειρά, με τα ονόματα των Δημήτρη Αρβανίτη και Ρένα Ρίγγα να φιγουράρουν ως τα επικρατέστερα. Ακόμη, θέλουν να έχουν 3-4 νέες σειρές, με δεδομένες τις παρουσίες των σεναριογράφων Τίνα Καμπίτση και του διδύμου Ρίσβα-Σακαλή, ενώ σε συσκέψεις έχουν ακουστεί και τα ονόματα του Αλέξανδρου Ρήγα και του Πάνου Αμαραντίδη.

Ακόμη, με αγωνία περιμένουν να δουν πως θα κινηθεί το "Celebrity game night" και οι "Δέκα μικροί Μήτσοι" για να παρθούν αποφάσεις για τη νέα σεζόν. Τέλος, να σημειώσουμε πως ο Μάρκος Σεφερλής μπορεί να αποτελέσει και το δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν είτε με νέα νέα σειρά, είτε με νέα εκπομπή/σόου.

Αυτά λοιπόν και για σήμερα! Αξίζει να σχολιάσετε και να καταθέσετε τη δική σας άποψη κάτω από τη στήλη. Όλα τα σχόλια εγκρίνονται, αρκεί το λεξιλόγιο να είναι προσεγμένο και να διατηρείται ένα επίπεδο στη συζήτηση...

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ