2018-02-28 12:50:04
Φωτογραφία για ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Η ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΟΧΙ ΕΓΩ
Ότι η προκάτοχός του, Μαρίνα Χρυσοβελώνη λάμβανε το επίδομα ενοικίου και όχι ο ίδιος, διευκρίνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Νίκος Μαυραγάνης. «Προϋπολογίστηκε από την προηγούμενη υφυπουργό που πράγματι το ελάμβανε, γι’ αυτό το είδατε μόνο για δυο μήνες, γιατί εγώ δεν το ζήτησα ποτέ» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ν. Μαυραγάνης.

Όπως σημείωσε: «Έχω δύο σπίτια στα Ιλίσια στα οποία και μένω, ούτε βουλευτικό αυτοκίνητο δεν είχα πάρει».

«Το οικονομικό επιτελείο ενός υπουργείου δεν γνωρίζει εάν ξαφνικά θα κάνει ο πρωθυπουργός ανασχηματισμό, οφείλει να προϋπολογίζει από την αρχή του χρόνου για όλο το έτος με βάση το προηγούμενο έτος ή τα έως στιγμής δεδομένα… τι είχε ως δεδομένο; Ότι η προηγούμενη υφυπουργός ελάμβανε αυτό το επίδομα όταν άλλαξε ο επόμενος υφυπουργός και δεν έκανα χρήση αυτό έπαψε να ισχύει», είπε και επεσήμανε:

«Εννοείται ότι πρέπει να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στο συγκεκριμένο επίδομα εγώ δεν λέω να καταργήσουμε εντελώς τις αμοιβές για τους βουλευτές και τους υπουργούς, γιατί τότε θα μπούμε στην αριστοκρατία που μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ασκούν λειτουργήματα, πρέπει όμως να μπουν οπωσδήποτε εισοδηματικά κριτήρια» επεσήμανε ο Νίκος Μαυραγάνης


Χρυσοβελώνη: Πήρα το επίδομα για λίγο

Η πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι είχε λάβει η ίδια το επίδομα ενοικίου, ενώ βρισκόταν στην κυβέρνηση. Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Μαγνησία» η Μ. Χρυσοβελώνη επιβεβαίωσε ότι έλαβε για ένα διάστημα το επίδομα ενοικίου, λόγω του ότι είναι μόνιμη κάτοικος Βόλου και δεν διαθέτει κατοικία στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο προβλεπόταν από την νομοθεσία. Όπως διευκρίνισε, δεν έλαβε το επίδομα στο σύνολο της θητείας της στο υπουργείο, δηλαδή έξι μήνες, αλλά μόλις δύο μήνες.

Όπως εξήγησε η Μ. Χρυσοβελώνη: «Τα σπίτια δεν διατίθενται προς ενοικίαση για λίγους μήνες και ο μισθωτής μπορεί να αξιώσει την καταβολή του ενοικίου για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα παραμείνει ο εκάστοτε υπουργός στη θέση του». «Έμενα και στο Caravel και πλήρωνα με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή των Ελλήνων με το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία των Βουλευτών από την περιφέρεια. Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές» τονίζει η πρώην υφυπουργός.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ηθικό ζήτημα που να αφορά στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε το θελήσει, ότι από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική η εισοδηματική της κατάσταση έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ