2018-02-28 20:10:52
Φωτογραφία για O πιο εκκεντρικός και τρελός ποιητής όλων των εποχών (pics)
Ίσως αν ζούσε μεταγενέστερα να τον παρομοιάζαμε με τον Elis Presley, σε δημοτικότητα και στην γοητεία που ασκούσε σε γυναίκες και άντρες. Αν ζούσε σήμερα, η τρελή και ξέφρενη ζωή του, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με εκείνη του Dan Bilzerian. Γιατί ο Λόρδος Βύρων, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει τόσο πολύ το όνομά του με την χώρα μας, πριν έλθει στην Ελλάδα, ήταν ένας πλούσιος κακομαθημένος λόγιος, που έκανε πολύ σeξ με όποιον ήθελε, έπινε αλκοόλ και είχε άπλετο χρόνο να σκέφτεται και να φιλοσοφεί.

Από τα 24 του χρόνια και την ομιλία του στην Βουλή των Λόρδων, γυναίκες και άντρες τον ήθελαν και εκείνος δεν τους απογοήτευσε τις περισσότερες φορές. Ότι ήθελε το είχε. Ήταν ευγενής, είχε χρήματα και είχε ένα κοφτερό μυαλό που δεν έβρισκες εύκολα όμοιό του. Στο πέρασμα του άφηνε πίσω του πληγωμένες καρδιές και συναισθήματα, αφού ζούσε σαν ελεύθερο πουλί.

Είχε μακροχρόνια σχέση με την αδερφή του -από τον ίδιο πατέρα-, με την οπόια απέκτησε και μια κόρη, την Μεντόρα. Παρόλο που δεν ήταν παράνομο τότε, οι πιέσεις που δέχτηκε όταν αυτή η ιστορία έγινε γνωστή, ήταν αφόρητες. Αυτός ήταν ουσιαστικά ο λόγος που εγκατέλειψε την Αγγλία, ένα μέρος που λατρεύτηκε απ’ όλους.


Κανένας δεν περίμενε να παντρευτεί. Κι όμως παντρεύτηκε. Αλλά παράτησε την σύζυγό του και έφυγε, τέσσερις μήνες μετά την γέννησή της κόρης του, της Άντα. Η οποία παρόλο που δεν τον γνώρισε και άκουσε τα χειρότερα από την μητέρα της, που είχε εντωμεταξύ μάθει την σeξουαλική σχέση του με την αδερφή του και άλλα πολλά, όταν πέθανε ζήτησε να ταφεί δίπλα του.

Η Άντα

Το ποτό ήταν καθημερινό. Κρασί κυρίως. Μόνο που συνήθιζε να το πίνει από ένα αληθινό ανθρώπινο κρανίο. Μάλιστα είχε ξεθάψει τα κρανία των προγόνων του και χρησιμοποιούσε τα περισσότερα σαν βάζα.

Η σκανδαλώδης ζωή του δεν ήταν γνωστή έξω από τους κύκλους των ευγενών. Όταν όμως η γυναίκα του ζήτησε διαζύγιο, τότε το σκάνδαλο θα μπορούσε να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Έφυγε για την Ελβετία όπου παρέα με τον Πέρσι και τη Μαίρη Σέλεϊ (την συγγραφέα του «Φρανκενστάιν»), ζούσαν σαν χίππις σε κοινόβιο. Έκαναν σeξ μεταξύ τους ή και οι τρείς μαζί, αλλά και με άλλους που συναντούσαν στις περιπλανήσεις τους.

Πήγε στην Βενετία, όπου έκανε σeξ μέσα σε γόνδολες μπροστά στους γονδολιέρηδες, ήταν ο καλύτερος πελάτης των ιεροδούλων και έπινε ακόμα περισσότερο. Εκέι γνώρισε και την τελευταία γυναίκα που ερωτεύτηκε. Σε όλη του την ζωή, είχε μια ακόμα πολύ περίεργη συνήθεια. Από κάθε εpωμένη του έπαιρνε λίγες τρίχες από το εφηβαίο της και της έβαζε σε έναν φάκελο. Από κάθε εpωμένη. Οπότε φανταστείτε πόσες τρίχες εφηβαίου είχε μαζέψει!

Όλως περιέργως, αυτός ο άνθρωπος που σε όλη του την ζωή δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος, βρήκε τον σκοπό της ζωής του στην επαναστατημένη Ελλάδα. Ζητούσε σε όλη του την ζωή έναν «ιερό σκοπό», κάτι που βρήκε στην χώρα της οποίας ο αρχαίος πολιτισμός τον ενέπνευσε από μικρό. Αν και υπήρξαν στιγμές απογοήτευσης και στην Ελλάδα, ήταν τελικά το μέρος που έψαχνε. Αλλά άντεξε μόνο έναν χρόνο. Πέθανε στα 36 του, αφού η ξέφρενη ζωή του εξασθένισε τον οργανισμό του. Η Ελλάδα αλλά και η Μεγάλη Βρετανία τον τιμά από τότε γιατί υπήρξε ένας σπουδαίος ποιητής και στοχαστής. Όμως υπήρξε κι ένας εκκεντρικός και τρελός άντρας. Και ίσως αυτά να πάνε μαζί τελικά E-Daily.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ